Sucul de Aloe Vera, beneficii uimitoare pentru sănătatea organismului

Data actualizării: | Data publicării:
Aloe Vera, foto Unsplash/ sursa pisauikan
Descriere foto: Aloe Vera, foto Unsplash/ sursa pisauikan

Atunci când este aplicat local, gelul de Aloe Vera poate fi utilizat pentru a trata arsurile solare și alte afecțiuni ale pielii.

Deoarece gelul de aloe vera are un efect de răcire, poate calma iritațiile pielii. Din această cauză, aloe vera este adesea un ingredient cheie în săpunuri , creme hidratante, creme de ras și protecție solară. 


Cu toate acestea, aloe vera nu este bună doar pentru probleme ale pielii. Atunci când este consumat sub formă de suc, aloe vera poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Realizat prin zdrobirea gelului plantei de aloe vera și amestecarea acestuia cu apă, sucul de aloe vera este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale.


Plin de substanțe nutritive și proprietăți, sucul de aloe vera oferă o varietate de beneficii importante pentru sănătate. 


De exemplu, sucul de aloe vera poate trata și preveni deshidratarea, potrivit Healthline. Deoarece aloe vera este o plantă formată în mare parte din apă, consumul de suc poate ajuta la eliminarea substanțelor toxice din organism.


Hidratarea este importantă și pentru funcția ficatului. Corpul dumneavoastră trebuie să rămână hidratat pentru ca ficatul să funcționeze corect și să vă detoxifice corpul. Cu cât ești mai hidratat, cu atât ficatul este mai eficient în filtrarea toxinelor.


Sucul de Aloe vera poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea constipației ușoare. Asta pentru că sucul de aloe vera poate crește cantitatea de apă din intestine, ceea ce poate face ca alimentele să se miște mai ușor prin tractul digestiv. 


În plus, aloe vera poate ajuta și la durerile de stomac. Studiile au arătat că sucul de aloe vera poate ajuta persoanele diagnosticate cu sindromul intestinului iritabil și colită ulcerativă. 

 

Citește și: TOP 6 alimente care vă pot crește nivelul de concentrare. Beneficiile uimitoare pentru organism



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel