Ștefan Bănică, mesaj sfâșietor, după moartea actorului Mitică Popescu: „Îi ascultam de fiecare dată cu interes poveștile”

Data publicării:
Ștefan Bănică, Mitică Popescu, sursa foto Instagram
Descriere foto: Ștefan Bănică, Mitică Popescu, sursa foto Instagram

Extrem de multe vedete s-au arătat a fi afectate de vestea tragică conform căreia actorul Mitică Popescu s-a stins din viață, printre care și Ștefan Bănică. 

Ștefan Bănică se numără printre actorii care au împărțit scena cu regretatul Mitică Popescu și care a primit cu mare tristețe vestea tragică. Acesta a publicat un mesaj emoționat pe rețelele de socializare, acolo unde le-a dezvăluit fanilor faptul că a jucat în peste 300 de spectacole alături de maestru. Artistul se arată a fi extrem de recunoscut datorită tuturor lucrurilor învățate, de-a lungul timpului de la acesta.

„Am avut șansa să joc cu el peste 300 de spectacole, cu "Desculț în parc", unde nea Mitică îl juca magistral pe Velasco, vecinul excentric al celor doi tineri proaspăt căsătoriți. În atâția ani, cât am jucat, am râs mult împreună și îi ascultam de fiecare dată cu interes poveștile despre marii actori din generațiile trecute, pe care ii evoca mereu cu drag și, mai ales, cu respect. Mulțam frumos pentru ce am învățat de la tine, domnule Mitică Popescu! Drum lin printre stele …”, a fost mesajul transmis de Ștefan Bănică, pe rețelele de socializare. 

Poate te interesează și: Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță, poveste de dragoste ca în filme: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Banica (@stefanbanica.official)

 

Dan Negru, reacție după moartea actorului

Nici Dan Negru nu a putut trece cu vederea această veste tragică pentru cinematografia românească. Îndrăgitul prezentator TV a scos în evidență drama prin care maestrul a trecut în tinerețe și, anume, faptul că a fost închis timp de 3 ani, în perioada comunistă. 

„Bunicul meu a fost deținut politic in lagărul de la Balta Albă. Mitica Popescu a fost deținut politic in lagărul de la Periprava... Într-o seară, demult, am povestit cu dânsul despre demnitatea deținuților din lagărele comuniste si lașitatea infractorilor de azi care-și spun tot "deținuți politici"!
Eram in preajma statuii lui Ghandi când am aflat vestea plecării lui...Ce bine i se potrivește o vorba a lui Ghandi. Lui și celor puțini rămași :
"Nimeni nu-ţi poate lua demnitatea dacă nu i-o dai tu.", a scris și Dan Negru, după moartea actorului.

Pe aceeași temă: Dramele care i-au marcat viața actorului Mitică Popescu. A stat în închisoare și a fost îndepărtat din teatru

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????? ???????????????????? (@negru_dan)

Primul mesaj transmis de familie

La câteva ore de la confirmarea morții, famili artistului a transmis și ea un mesaj oficial. Marele actor suferea de mai multe probleme de sănătate, care se pare că i-au pus capăt zilelor, în ciuda încercărilor disperate ale doctorilor de a-l salva. Totuși, moartea a fost una fulgerătoare, motiv pentru care actorul nu a suferit aproape deloc, susține familia. 

„Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre „monștrii sacri” ai teatrului și filmului românesc. S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă. Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes. Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături”, arată familia actorului într-un comunicat transmis HotNews.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel