Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță, poveste de dragoste ca în filme: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea"

Data actualizării: | Data publicării:

Mitică Popescu s-a stins din viață pe data de 3 ianuarie. Marele actor a plecat în ceruri pentru a-și reîntâlni marea dragoste, femeia pe care a iubit-o mai presus de orice. 

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au trăit o poveste de dragoste ca desprinsă din filme. Cei doi se iubeau mai presus de orice și au demonstrat tuturor faptul că sufletele pereche și iubirea veșnică există, și nu sunt doar un mit. Nu a fost dragoste la prima vedere, întrucât mai întâi au fost colegi de scenă. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în timp ce pregăteau piesa „Matca” a lui Marin Sorescu. Destin sau nu, regretatul actor interpreta pe atunci chiar rolul logodnicului Leopoldinei și, dacă la început au fost doar prieteni, pe parcurs, au început să apară și sentimentele. Momentul în care și-a dat însă seama că simte ceva real pentru partenera sa de scenă a fost chiar atunci când actrița se afla într-un moment de cumpănă. 

“Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant, până la ora închiderii. Fără declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt.  Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a fost internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea. Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorința și m-am bucurat de bucuria ei”, povestea Mitică Popescu, într-un interviu mai vechi.

Poate te interesaeză și: Dramele care i-au marcat viața actorului Mitică Popescu. A stat în închisoare și a fost îndepărtat din teatru

Cei doi actori s-au căsătorit în 1977

Cei doi au ajuns să se iubească atât de mult cu timpul, încât și-au dorit să devină oficial soț și soție. Pe atunci, el avea vârsta de 40 de ani, iar ea, 42. Cei doi nu și-au dorit să realizeze cununia în Biserică, din cauza anilor înaintați, motiv pentru care i-a cununat chiar tatăl Leopoldinei, în casa în care actrița și-a petrecut copilăria.

Când vine vorba de treburile casnice, Mitică Popescu și soția sa s-au înțeles mereu exemplar și își împărțeau egal toate sarcinile. 

"Ne-a fost jena de vârstă noastră. Pentru dragoste nu contează vârsta, dovada că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piața, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Deltă zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem.", a declarat actorul în trecut, potivit newsweek.ro

Citește și: A murit marele actor Mitică Popescu. Veste tragică pentru lumea cinematografiei

 

Iubirea le-a fost întreruptă de o dramă

Povestea de dragoste dintre cei doi actori a fost spulberată fulgerător de o veste tragică. În anul 1998, aceștia urmăreau împreună un meci de fotbal important, iar, după terminarea lui, actrița i-a cerut soțului ei să-i aducă ceva de mâncare. La scurt timp, Leopoldina Bălănuță a început să acuze dureri mari de stomac, motiv pentru care a fost transportată imediat la spital. În acea noapte, actrița a fost operată, iar în dimineața următoare medicii aveau să anunțe decesul.

Înainte să se stingă din viață însă, la vârsta de 63 de ani, cei doi soți au mai avut ocazia să poarte o scurtă conversație. Atunci, actrița i-a mărturisit marelui actor faptul că și-ar fi dorit ca el să fie primul care se duce pe lumea cealaltă, din dorința de a nu-l lăsa pe acesta cu așa mare suferință în suflet. Actrița și-ar fi dorit ca ea să fie cea care-și plânge soțul și care rămâne văduvă, după așa o poveste impresionantă de dragoste. 

„Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea", i-a spus pe atunci Leopoldina Bălănuță soțului ei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel