Dramele care i-au marcat viața actorului Mitică Popescu. A stat în închisoare și a fost îndepărtat din teatru

Data actualizării: | Data publicării:

Mitică Popescu ascundea mai multe drame, pe care foarte puțini oameni le știu.

Marele actor Mitică Popescu s-a stins din viață, la vârsta de 86 de ani. Lumea cinematografiei este în doliu și, din ziua de astăzi, și mai săracă, după această moarte fulgerătoare. Totuși, chiar dacă o viață a strălucit pe scenă și a fost iubit de toți românii, regretatul artist ascundea în sufletul său adevărate drame, mai puțin cunoscute de români. Potrivit evz.ro, în timpul perioadei comuniste, Mitică Popescu și-a petrecut trei ani din viață în spatele gratiilor. Acesta a fost închis în anul 1959 pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”, potrivit sursei citate. Pe vremea aceea, acesta nu intrase încă în lumina reflectoarelor, fiind încă student al Facultății de Teatru. Totuși, acest incident nefericit l-a determinat să-și oprească pe atunci studiile, pe care avea să le reia mai târziu.

Timpul petrecut în spatele gratiilor i-au făcut parcursul în carieră extrem de greu, motiv pentru care a ajuns să fie foarte cunoscut abia în jurul vârstei de 40 de ani. Un rol extrem de important, pe care l-a interpretat de-a lungul carierei și care a rămas și până astăzi la inimile publicului a fost Cocoșilă jucat în „Moromeții”, care i-a adus, fără doar și poate, faima. Cu pași mărunți, dar siguri, Mitică Popescu a ajuns să fie o adevărată emblemă pentru scena cinematografică românească, care de astăzi este mai săracă.

Carieră întreruptă de problemele de sănătate

În 2010, marele actor a avut parte de altă întâmplare tragică, care l-a ținut departe de scenă pentru mult timp. În urma unui accident, îndrăgitul actor a trebuit să sufere o intervenție la umăr, care nu s-a lăsat fără consecințe. Mitică Popescu s-a trezit peste noapte îndepărtat din toate spectacolele, din cauza faptului că nu mai putea să îndeplinească mișcarea scenică, potrivit realitatea.ro. Atunci, a fost și momentul în care acesta a luat o decizie radicală: nu și-a mai dorit să mai joace în niciun spectacol de teatru, din cauza nedreptății de care a avut parte. Pentru a avea însă parte de un venit stabil, acesta a început o colaborare cu TVR-ul. 

”Am muncit 50 de ani, dar pensia de la stat e foarte mică și nu-mi ajunge oricât aș trage eu de ea. Noroc că nu mai sunt tânăr și nu mai trebuie să-mi cumpar haine ca iî trecut. Am învățat să îmi drămuiesc banii cu atenție, să acopar cheltuielile casei și să le reduc. Multe învață omul în viață, ce să-i faci! Noroc că am colaborarea asta cu TVR-ul. E undeva la 600 de lei pe lună și nu știu ce m-aș face fără. Probabil că unii nici nu ar ieși din casă pentru suma asta, nu știu și nu e treaba mea. Mie îmi prinde tare bine, mai ales că imi place ceea ce fac”, a declarat maestrul Mitica Popescu în trecut.

Actorul a îndurat frigul, în ultimele luni din viață

Printre ultimele interviuri publice pe care le-a acordat, marele actor spunea faptul că îngheață de frig la propriu, în locuința sa. Chiar dacă o viață și-a petrecut-o pe scenă și a bucurat tot poporul român prin rolurile sale excepționale, acesta a avut parte de un trai lipsit de posibilități. Recent, chiar înainte de a fi internat în spital cu afecțiunile care i-au adus sfârșitul, Mitică Popescu declara faptul că este nevoit să stea îmbrăcat în propria locuință, pentru a-i face față gerului de afară.

”Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri. E cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are. Nu se încălzește deloc în casă. Eu nu am calorifere. Am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura!

Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit. Am muncit în viață și în frig.”, a continuat Mitică Popescu, în exclusivitate pentru Impact.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel