Sport și dietă. Ce boli riscă sedentarii. Expert: Lipsa mișcării duce la declanşarea întregului proces degenerativ

Data publicării:
Unsplash.com/ Autor AllGo -
Descriere foto: Unsplash.com/ Autor AllGo -

Daniela Ene, fiziokinetoterapeut la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, a vorbit despre rolul pe care îl are alimentația în abordarea terapeutică a bolilor care afectează sistemul osos și articulațiile.

“Sedentarismul provoacă fibroză sau atrofierea unor întregi grupe musculare, iar lipsa funcţionalităţii muşchilor are implicaţii la nivelul articulaţiilor şi aşa apare artroza. Și aceasta, la rândul ei, atrage imobilitate din cauza durerii și avem un cerc vicios. Lipsa mișcării duce la declanşarea întregului proces degenerativ. Acesta este şi motivul pentru care oamenii de la ţară, care se mişcă mai mult şi petrec mai mult timp în aer liber, chiar şi în condiţii precare, sunt mai sănătoşi.” a declarat Daniela Ene, specialist cu o experiență de 20 ani în recuperarea prin kinetoterapie.

Fiziokinetoterapeutul Daniela Ene se ocupă și de recuperarea medicală a sportivilor amatori și de performanță, iar aceasta afirmă că  “rolul dietei este unul esențial pentru noi toți, dar mai ales pentru sportivii care își doresc performanță. Aceștia deseori trebuie să excludă alimentele la care au intoleranță si care pot provoca inflamații cronice, în procesul de recuperare și chiar de îmbunătățire a performanțelor sportive”.
   Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel