Spectacolul “Proștii sub clar de lună” își face debutul pe scena teatrului “Alexandru Davila”. Când poate fi urmărit

Data publicării:
Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești
Descriere foto: Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești

Teatrul “Alexandru Davila” prezintă “Proștii sub clar de lună”, în regia lui Felix Alexa.

Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești va deschide stagiunea 2023 - 2024 pe16-17 septembrie cu spectacolul “Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia renumitului artist Felix Alexa cu Adrian Titieni în rolul emblematic al teatrului mazilian, personajul Gogu. Text extrem de important al dramaturgiei românești, montat pentru prima dată de Lucian Pintilie în 1967 la Teatrul Bulandra, “Proștii subclar de lună” se impune astăzi cu aceeași forță de seducție prin umorul și cinismul său, prin redimensionarea sa la o realitate românească ce agravează temele inițiale alepiesei.

Corupții, escrocii, țoapele sunt astăzi personaje reale din viața cotidiană, iar replicile celebre ale lui Mazilu dau un plus de savoare acestei lumi aflate la granița absurdului. Regizorul Felix Alexa a intuit nu numai strălucirea comică a acestui text celebru, dar și profunzimea sa neliniștitoare. Alături de Adrian Titieni, în echipa spectacolului cunoscutul regizor a ales actori importanți ai Teatrului „Alexandru Davila”, Gogu Preda, Ramona Olteanu, Ada Dumitru, Mirela Popescu, Cătălin Mirea,Adrian Duță, colaborând cu Maria Miu pentru scenografia spectacolului. Cunoscut pentru montările sale moderne și de succes, Felix Alexa se află la prima colaborare cu Adrian Titieni și cu teatrul piteștean, din această întâlnire rezultând un spectacol ironic și cinic, plin de umor de calitate și vervă actoricească,un regal teatral ce deschide stagiunea.

Despre spectacol, regizorul Felix Alexa declară: “Proștii sub clar de lună este un spectacol actual și puternic, deloc realist, dar impregnat de viciile realității, un strigăt de revoltă și dezgust împotriva lumii decorupți și mitocani în care trăim. Personajele lui Mazilu sunt extrem de incitante pentru mine, conțin infinite nuanțe ale prostiei și șmecheriei umane, aș putea spunecă ele sunt profunde în superficialitatea lor, un paradox construit minuțios înspectacol. Mi-am dorit o comedie plină de sarcasm, despre cangrena lumii de azi. Uncarusel vesel și plin de energie al stupidității umane ridicate la rang de crezexistențial”

Spectacolele vor avea loc pe 16, 17, 30 septembrie, la orele 19.00, potrivit dcnews.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel