Spectacolul ''Nu sunt eu'', cu Maia Morgenstern, deschide Festivalul ''Buzău/Iubeşte/Teatru''

Data publicării:

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului "Buzău/Iubeşte/ Teatru" începe sâmbătă, la Teatrul "George Ciprian", cu spectacolul "Nu sunt eu", cu direcţia de scenă semnată de Victor Ioan Frunză, producţie a Teatrului Dramaturgilor Români din Bucureşti, în care actriţa Maia Morgenstern împărtăşeşte cu tandreţe, nostalgie şi umor poveşti din copilărie şi carieră.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis vineri AGERPRES, evenimentul are caracter competitiv, premiile fiind acordate de două jurii: unul format din specialişti în domeniul artelor spectacolului şi unul al publicului ai cărui membri vor fi selectaţi prin tragere la sorţi din rândul iubitorilor de teatru.

"Secţiunea oficială a festivalului este dedicată producţiilor care pun în scenă cele mai frumoase poveşti de dragoste din marea dramaturgie şi cuprinde şase spectacole, selecţia fiind făcută de către teatrologul Carmen Stanciu. Pe lângă acestea, sunt şi două producţii invitate, cel din deschidere - 'Nu sunt eu', cu Maia Morgenstern, şi spectacolul de Gală 'Toc Toc' de Laurent Baffie al Teatrului Naţional 'Marin Sorescu' din Craiova. De asemenea, din program fac parte spectacole de stradă, reprezentaţii pentru copii şi unworkshop de fotografie dedicat elevilor. Sperăm ca buzoienii să vină în număr mare la teatru pentru că scopul acestui festival este şi acela de a cizela gustul spectatorilor, de a le prezenta câteva dintre cele mai bune producţii din ţară", a declarat Gina Chivulescu, managerul Teatrului "George Ciprian".

Sala Mare a Teatrului "George Ciprian" din Buzău va găzdui în fiecare seară a festivalului, numeroase alte producţii incluse în Secţiunea oficială a festivalului: "Mioriţa" (regia: Cristian Ban - Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Galaţi), "Eroine" de Publius Ovidius Naso (regia: Andrei Măjeri - Teatrul 'Mihai Eminescu', Botoşani), "Cancún" de Jordi Galceran (regia: Felix Alexa - Teatrul 'Nottara', Bucureşti), 'Picasso vs. Einstein' de Steve Martin (regia: Teodora Petre - Teatrul de Comedie, Bucureşti), 'Portugalia' de Zoltan Egressy (regia: Tavi Costin - Teatrul 'Anton Pann', Râmnicu Vâlcea), 'Funny Money' de Ray Cooney (regia: Ioan Coman - Teatrul 'Toma Caragiu', Ploieşti).

Biletele, cu preţuri cuprinse între 25 şi 70 de lei, în funcţie de spectacol şi de categoria selectată, pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului "George Ciprian" şi online de pe https://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul Teatrului "George Ciprian" sau pe paginile de Facebook şi Instagram.

Festivalul "Buzău/Iubeşte/Teatru" se desfăşoară în perioada 20 - 27 mai, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel