Pască cu aluat de cozonac și cremă de ciocolată. Rețeta delicioasă a Jamiliei pe care trebuie să o ai neapărat pe masa de Paște

Data actualizării: | Data publicării:

Vă propunem o rețetă ideală de preparat celor dragi de sărbători.

Toată lumea își dorește să aibă pe masa de Paște cele mai delicioase preparate, pentru a-i răsfăța pe cei dragi, dar și pe invitații care vin în vizită în aceste zile sfinte. Așadar, fără doar și poate, una dintre delicatesele ce nu lipsește de pe mesele românilor în această perioadă din an este pasca. Dacă totuși ai vrea să încerci ceva nou și te-ai plictisit de varianta clasică, avem soluția ideală pentru tine, preparată chiar de celebra Jamila.

„V-am pregătit o super pască cu aluat de cozonac și umplutură de ciocolată.”, a dezvăluit Jamila, înainte de a se apuca de prepararea delicatesei.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g de făină
  • 100 ml de ulei
  • 3 gălbenușuri
  • 250 ml lapte cald
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură extract de vanilie 
  • 10 g de drojdie
  • puțină sare

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză dulce de vaci 
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri de griș
  • 100 g ciocolată topită
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să începi prepararea aluatului, pentru care trebuie să pui făina într-un bol. Laptele călduț se amestecă cu drojdia uscată, cu o linguriță de zahăr și se lasă așa timp de câteva minute. Apoi, se adaugă peste făina din bol, unde se mai pune și zahăr, gălbenușurile, vanilia și puțină sare.

„Mai puteți adăuga și coajă de lămâie sau de portocală, însă în această combinație mie nu îmi place”, adaugă Jamila.

După ce ai adăugat toate ingredientele, poți începe frământarea aluatului. Când acesta începe să se formeze, este momentul să adaugi ușor și tot uleiul, după care să mai frămânți aluatul câteva minute. Când acesta este gata, se lasă la crescut într-un bol, aproximativ o oră.

Citește și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Cum se prepară crema

Brânza de vaci se pune într-un bol, peste care se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă bine. Se adaugă apoi și grișul, ciocolata topită, dar și cacao și se amestecă totul perfect, iar umplutura este gata.

Când aluatul este perfect dospit, se taie mai puțin de jumătate din el, iar bucata rămasă se taie și ea în trei bucăți. Prima dată trebuie să întinzi bine prima parte din aluat, care se pune ulterior într-o tavă specială, rotundă, aceasta fiind practic baza.

Cele trei bucăți de aluat se modelează sub forma unui șnur lung, astfel încât la final să le împletești perfect și să obții, astfel, o coroniță ce poate fi așezată în jurul prăjiturii Pascale, pe marginea tăvii. După ce ai bifat și acest pas, este momentul să adaugi și crema de ciocolată în mijlocul tăvii, care trebuie să fie nivelată perfect. Aluatul de pe margine se unge cu ou bătut, pentru o culoare perfectă.

Pasca se lasă să stea pe blat 20 de minute, după care se pune la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de o oră. 

Te-ar putea interesa și: Remediul mănăstiresc pentru sănătatea oaselor și articulațiilor. Combate osteoporoza și reduce inflamația: „Se ia câte o linguriță dimineața”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel