Sorana Cîrstea, adevărul despre calvarul testelor anti-doping: „Pot veni să te testeze oricând. Dacă nu ești acasă, se numește „test ratat”

Data publicării:
Sorana Cîrstea și Simona Halep, captură video youtube, Instagram/ colaj Spectacola
Descriere foto: Sorana Cîrstea și Simona Halep, captură video youtube, Instagram/ colaj Spectacola

Sorana Cîrstea a vorbit despre procesul prin care sportivii sunt supuși testelor anti-doping.

Situația Simonei Halep, care a fost testată recent pozitiv la un test anti-doping a trezit mai multe întrebări, dar și curiozități, în rândul oamenilor de rând, care nu știu când și după ce principii se realizează testarea sportivilor. Invitată recent în cadrul unui podcast, Sorana Cîrstea a dezvăluit cum se desfășoară aceste teste anti-doping și care este calvarul prin care un sportiv poate trece zilnic. Cunoscuta tenismenă spune că niciodată nu sunt înștiințați, înainte de recoltarea probelor de sânge pentru astfel de teste, astfel încât trebuie să fii disponibil zilnic între anumite intervale orare.

„Aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit săptămâna trecută. Vin constant, dar nu chiar la oră fixă. Dacă aud soneria, mă uit la telefon și nu vin chiar la 18 fix, la 18:05 și știu că sunt ei. Mă duc și dau probă de sânge, tu trebuie să fii disponibil o oră pe zi, în care ei să poate să vină să te testeze, oriunde, nu contează.

 Eu dacă plec în Franța, eu trebuie să dau adresa hotelului și o oră la care pe mine mă vor găsi ca să mă testeze. Poți să dai adresa de la bază. Dacă sunt între 12 și 1 la Stejarii, eu trebuie să dau adresa de la Stejarii. Doar că e mai complicat, în general toată lumea dă de acasă, pentru că e și mai ușor să te găsească.”, a declarat Sorana Cîrstea, în cadrul podcastului „La Fileu”, realizat de Speak. 

"Sunt șocat”. Fostul soț al Simonei Halep, declarații neașteptate: „Era obsedată să nu greșească. Este bolnavă de corectitudine”

 

„Ei pot veni să te testeze de oricâte ori vor”

Mai mult, tenismena spune că au existat și situații în care să fie testată chiar de trei ori în aceeași săptămână. Aceasta a mai dezvăluit, de asemenea, și care sunt riscurile la care se supune un sportiv, dacă ratează trei teste anti-doping.

„Ei pot veni să te testeze de oricâte ori vor. Au venit într-o săptămână și m-au testat și de trei ori într-o săptămână. Îți asumi! Dacă nu ești acasă, se numește „missed test” („test ratat”) și dacă ai trei teste ratate, ești suspendat 3 ani. Nu este de joacă”, a mai spus Sorana Cîrstea la podcastul lui Speak, „La fileu”.

Dan Negru, reacție acidă, după ce Simona Halep a picat testul antidoping: „Mai bine să eșuezi onorabil, decât să reușești prin fraudă”

 

Ce mesaj a transmis Sorana Cîrstea, cu privire la situația Simonei Halep

Simona Halep a picat un test anti-doping, în urmă cu câteva zile, când a fost testată pozitiv cu substanța Roxadustat, aflată pe lista neagră a agenției internaționale anti-doping. Extrem de multe persoane publice au sărit în apărarea campioanei, printre care și Sorana Cîrstea. Sportiva recunoaște faptul că deși cele două nu au fost niciodată cele mai bune prietene, existând mereu o rivalitate vizibilă între ele, Simona nu ar fi avut cum să recurgă la un astfel de gest, ghidându-se de-a lungul carierei pe propriile merite.

„Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă. Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lași rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite”, a transmis Sorana Cîrstea pe Instagram.

Rică Răducanu, declarații neașteptate, în cazul Simonei Halep: „Cineva a avut un interes să îi facă rău. Sigur din anturajul ei”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel