Soia, alimentul minune pentru sănătatea pielii tale. Ce spun specialiștii

Data actualizării: | Data publicării:
Soia, foto Unsplash/ Taylor Kiser
Descriere foto: Soia, foto Unsplash/ Taylor Kiser

Alimentele din soia, care sunt obținute din boabe de soia, pot fi o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. 

Proteina din soia este a doua după cea pe care o primim din consumul de alimente de origine animală, multe dintre acestea având cantități mari de grăsimi saturate. Consumul de alimente pe bază de soia poate crește, de asemenea, aportul de fibre, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea sistemului tău gastrointestinal. 


Puteți crește cantitatea de soia din dieta dumneavoastră consumând boabe de soia, lapte de soia, tofu, boabe de soia fierte, boabe de soia prăjite uscate, brânzeturi de soia, burgeri de soia și chiar alimente din soia fermentate, cum ar fi sosul de soia. Acest tip de alimente este o sursă optimă de grăsimi polinesaturate, care pot fi benefice pentru inima ta prin scăderea colesterolului. 


Cu toate acestea, soia nu este doar o proteină vegetală excelentă, ci are un alt beneficiu surprinzător pentru sănătate. Iată care este avantajul consumului de soia pe care poate nu îl știați.


Explorând beneficiile pentru sănătate ale soiei


Soia poate fi excelentă pentru pielea ta, potrivit Healthline. Aceasta conține izoflavone care pot bloca sau imita estrogenul, ceea ce poate fi benefic pentru pielea ta. De exemplu, un studiu din 2007 publicat în Journal of Nutritional Science and Vitaminology a analizat femeile de 30 și 40 de ani care au consumat zilnic izoflavone de soia timp de 12 săptămâni. Cercetătorii au constatat că consumul de soia a îmbunătățit elasticitatea pielii lor și a redus liniile fine și ridurile. 


Un studiu din 2009 publicat în revista Clinics a examinat 30 de femei aflate la postmenopauză cărora li s-au administrat 100 de miligrame de extract concentrat de soia, bogat în izoflavone, în fiecare zi, timp de 6 luni. Acesta a crescut colagenul femeilor, ceea ce a ajutat la menținerea pielii lor ferme, netede și puternice.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel