Smiley, despre rolul din filmul „Odată pentru totdeauna”: „Nu mă simțeam pregătit pentru că nu aveam niciun training”

Data actualizării: | Data publicării:
Smiley si Ada Gales, foto odata pentru totdeauna
Descriere foto: Smiley si Ada Gales, foto odata pentru totdeauna

Smiley debutează în rolul principal în filmul „Odată pentru totdeauna”, care se lansează în cinematografe pe 25 februarie 2022

Smiley joacă rolul principal în producția de lungmetraj „Odată pentru totdeauna”, o comedie cu accente dramatice. Filmul spune povestea unui regizor de succes și tată a doi copii, Alex, care trece printr-o perioadă a vieții sale în care se luptă cu depresia, în ciuda succesului pe care îl are în plan profesional. După ce își anunță familia că se reîntoarce în satul natal, ei decid să îl urmeze, și doar cu ajutorul lor reușește să depășească momentele dificile.

De-a lungul filmului, încercarea lui Alex de a scăpa de depresie este împiedicată de diferite evenimente tragi-comice, însă descoperă adevăratul sens al vieții și că familia, iertarea și dragostea sunt leacul pentru orice.

Este ceva total inedit pentru mine. A fost o provocare pentru care am avut multe dubii și nu știam dacă să o accept. Eu nu mă simțeam pregătit pentru că nu aveam niciun training. Mi-am zis să mă las pe mâinile regizorului, că mă va ghida, știam că Iura are un talent să explice și să-ți inducă stările personajului.”, povestește Smiley.


„Odată pentru totdeauna” este regizat de Iura Luncașu, iar povestea filmului este inspirată de momente din viața regizorului, după cum mărturisește: “Povestea filmului redă fragmente din viața mea, astfel că mi-a fost ușor să creez scenele din film, până la cel mai mic detaliu. Privind din exterior povestea astăzi, în interpretarea lui Smiley, am retrăit acele momente fără stări de tristețe sau angoasă, ci împăcat cu emoția și verosimilul situațiilor.”

Smiley joacă alături de Ada Galeș, actrița care a câștigat un premiu Uniter pentru debut și, de asemenea, are o carieră impresionantă atât în teatru, cât și în film. Actrița ne mărturisește că a fost o încântare colaborarea cu Smiley: „Pentru mine Andrei (Smiley) a fost o adevărată revelație. Au fost secvențe în care stăteam la monitor cu Iura și îi spuneam: << Tu ai văzut cât de bine a jucat? Ai văzut ce autentic a părut? >>“.
 

Din distribuția filmului mai fac parte Augustin Viziru, Cosmin Natanticu, Gina Pistol, dar și Mihnea Luncașu, fiul regizorului.  

 

 

Ada Galeș, despre rolul din ”Odată pentru totdeauna”

Ada Gales, actrița care în 2016 a primit premiul UNITER pentru debut, a fost invitata jurnalistei Georgiana Ionită, la Interviurile Spectacola și DC News. 

În pandemie, artista a fost cooptată în două proiecte mari:  ”Complet Necunoscuți”, în regia lui Octavian Strunilă – un remake după filmul record ”Perfetti Sconosciuti”, și  în filmul ”Odată pentru totdeauna”, în regia lui Iura Luncașu, unde a jucat alături de Smiley. 

Despre interacțiunea cu Smiley, Ada Galeș are numai cuvinte de laudă. Actrița este impresionată de profesionalismul și talentul celebrului prezentator TV. 


„Eu, ca actriță și ca artistă, trebuie să spun asta: Mi se pare că în spațiul public trebuie să se aducă în discuție și filmul comercial, să se destigmatizeze această întrepătrundere, nu a unui artist foarte comercial și a unei vedete care face un film artistic. Eu îl consider un film artistic și un film comercial deopotrivă, care are un subiect extraordinar. Vorbește despre depresie și mi se pare așa de important să ajungă la cât mai multă lume o poveste despre depresie cu un outcome pozitiv. Mi se pare foarte important să se vorbească despre asta în spațiul public și cred că Iura o face și cu umor, și cu un soi de nostalgie, are multe date foarte bune filmul”, a declarat Ada Galeș pentru Spectacola. 

 

Actrița a dezvăluit, în interviuul pentru Spectacola, că s-a pregătit mult alături de Smiley și că au făcut echipă bună. Mai mult, prezentatorul ProTv a învățat-o și o lecție importantă despre creativitate. 

 

„Ca actriță, l-am apreciat foarte tare, i-am apreciat profesionalismul, e foarte bun. Și nu doar că e bun, am lucrat atât de intens împreună și ne-am pregătit atât de mult. Stăteam serile și diminețile și învățam textul împreună, și eram alături de el pe platou chiar și când nu aveam eu neapărat de filmat, doar ca să-l susțin. Și cred că filmul e al întregii echipe, nu al fiecărui actor în parte. 

Una dintre conversațiile pe care le-am avut cu el și care mie mi-a rămas foarte mult timp după aia și am învățat foarte multe, mi-a vorbit despre creativitate, și cumva era un lucru pe care îl simțeam și eu foarte tare și mi-a zis că el face asta și pentru a putea fi creativ în toate domeniile pe care el le accesează. Adică, dacă tu activezi în muzică, dar exersezi creativitatea în actorie, vei avea beneficii și în muzică. Și a înțeles asta, caută asta și este foarte justă raportarea lui”, a mai spus actrița., a declarat Ada Galeș la Interviurile Spectacola.

De asemea, actrița a ținut să le transmită fanilor lui Smiley că acesta este la fel de „mișto” cum pare.

 ”Mă întreabă toată lumea dacă e chiar atât de mișto precum pare. Chiar e”, a mai spus Ada Galeș. 


Smiley și Gina Pistol au devenit părinți pe 9 martie. Coincidența face că micuța Josephine s-a născut în aceeași zi cu Ada Galeș, iar actrița este foarte încântată. 

„Fetița lor s-a născut în aceeași zi cu mine și mi se pare atât de drăguț”, a mai spus Ada. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel