Singurul desert ideal pentru orice dietă. Poate juca un rol semnificativ și în procesul de pierdere în greutate

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Nutriționiștii au dezvăluit care este desertul pe care îl poți consuma fără grijă într-o dietă.

Deserturile ocupă dintotdeauna un loc bine cunoscut în meniul nostru zilnic, simțind adesea nevoia de a ne răsfăța cu ceva bun. Cu toate acestea, impactul pe care îl pot avea rețetele tradiționale asupra siluetei i-a determinat pe mulți să caute alternative mai sănătoase, pentru a se răsfăța astfel fără să se mai simtă vinovați sau fără să-și pună silueta în pericol. În ultimii ani, conceptul de deserturi sănătoase a câștigat tot mai multă popularitate, oferind o modalitate excelentă oamenilor de a se bucura de ceva dulce, în timp ce își îndeplinesc și obiectivele de dietă. 

Mary Sabat, nutriționist, a dezvăluit însă care este singurul desert care nu este doar sănătos, ci și delicios, fiind un real ajutor pentru atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, potrivit shefinds.

Citește și: Mănânci pe „sistem nervos”? Cori Grămescu vine cu soluții: Cinci pași pentru a gestiona mai eficient stresul și pentru a echilibra meniul alimentar


Salate de fructe, desertul perfect pentru siluetă

Concret, este vorba despre salata de fructe, care reprezintă o completare delicioasă și nutritivă a oricărei diete și care poate fi deosebit de benefică pentru cei care doresc să-și controleze greutatea. Pline de vitamine, minerale și fibre, salatele de fructe nu numai că vă satisfac pofta de dulce, dar vă mențin și un sentiment de sațietate și satisfacție. Conținutul lor ridicat de apă ajută la hidratare și poate ajuta și la limitarea obiceiurilor nesănătoase de a avea alte gustări între mese. În plus, zaharurile naturale găsite în fructe oferă o alternativă mai sănătoasă la dulciurile procesate, reducând aportul caloric global.

„Fructele sunt în mod natural sărace în calorii, în comparație cu multe alte opțiuni de desert. De asemenea, au un conținut ridicat de apă și fibre alimentare, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți plini și satisfăcuți cu mai puține calorii. Fructele conțin zaharuri naturale, cum ar fi fructoza, care oferă dulceață fără zaharurile adăugate care se găsesc în multe deserturi procesate.”, spune nutriționistul.

VEZI și: Pachețelul din ghiozdan. Bilic, idei pentru începerea școlii: „Este alimentul care ne scoate din impas”

Salata de fructe, sursă importantă de vitamine și de minerale

Sabat explică, de asemenea, că fructele sunt surse abundente de vitamine vitale, minerale și antioxidanți care contribuie la bunăstarea ta generală. Alegând deserturi pe bază de fructe, nu numai că vă răsfățați cu un gust delicios, dar beneficiați și de o bogăție de nutrienți, ceea ce poate diminua efectiv pofta de bunătăți mai puțin sănătoase. Aceste dulciuri naturale, cum ar fi fructoza, care se găsesc în fructe, oferă o alternativă satisfăcătoare la zaharurile adăugate, adesea prezente în deserturile procesate, asigurându-vă că pofta de dulce este potolită fără a duce la creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge.

Încorporarea unei varietăți de fructe în salată poate oferi o gamă de arome și texturi, ceea ce o face o opțiune plăcută și eficientă pentru susținerea obiectivelor de pierdere în greutate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel