Singurele persoane care pot bea suc, fără ca acesta să aibă consecințe negative asupra sănătății. Răspunsul specialiștilor pe care trebuie să-l știi

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Iată cine ar putea consuma frecvent suc, fără ca zahărul acesta să afecteze în vreun fel sănătatea.

Se știe deja că sucurile nu sunt sănătoase sub nicio formă pentru sănătate și nu sunt recomandate pentru a fi introduse în dieta noastră zilnică. Nu vorbim doar de băuturile carbogazoase cumpărate din supermarket, ci și despre celebrele freshuri, care sunt bogate în zahăr. Există, totuși, o categorie de persoane care se mai pot delecta fără remușcări cu acele băuturi delicioase, iar răspunsul îl regăsiți chiar mai jos. 

„Sportivii de performanță, cei care fac multă mișcare, care reușesc să consume această băutură. În concediu, după ce bem de dimineață freshul de portocale, merită să înotăm puțin să facem puțină mișcare, așa da. Poate când urcăm, escaladăm un munte și în general când urmează o activitate fizică importantă, care să necesite această cantitate mare de zahăr, zahărul fiind combustibilul esențial pentru corpul nostru.”, a spus unul dintre specialiștii invitat de Dr. Mihail Pautov în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1. 

Citește și: Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”

Motivul pentru care trebuie să te hidratezi cât mai bine

Astfel, sucurile trebuie înlocuite de clasica apă, care nu trebuie să lipsească din niciun stil de viață sănătos. Anca Alungulesei a dezvăluit cum arată mai exact o hidratare corectă și de ce este atât de important să ajungem zilnic la aportul recomandat de specialiști.

„De cele mai multe ori, când simțim foamea, s-ar putea să ne fie sete, nu foame, iar așa ajungem să supraalimentăm organismul, fără să trecem pe lângă sticla de apă. Deci de fiecare dată când simțim că ne este foame, primul lucru este să bem apă. De multe ori apare această confuzie. Apa la bază este un nutrient. Aduce multe minerale în organism, deci atunci când ne e foame, să bem apă, pentru că le confundăm pe cele două.”, a declarat Anca Alungulesei, în carul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

VEZI și: Leac pentru oase și cartilaje puternice. Remediul de la mănăstire care previne osteoporoza și întărește sistemul imunitar: „Se consumă dimineața și seara”

Câtă apă trebuie să bei pe zi

Cantitatea de apă poate să fie diferită în funcție de vremea de afară și de sezon, spune Anca Alungulesei, însă media se situează în jurul a doi litri. În funcție de lucrurile pe care alegi să le mai consumi într-o zi, această cantitate poate crește, mărturisește ea.

„Media este între 2 litri - 2 litri jumătate de persoană. Factorii de care mai depinde această cantitate e anotimpul. Eu am pregătit niște sticle aici, oamenilor de acasă le-ar fi foarte simplu să-și pună apă în sticle, pentru că altfel ne păcălim. Dacă ți-ai umplut 6 sticle de o cantitate mai mică, așa nu uiți să bei. 

Eu sunt mare iubitoare de cafea și vreau să vă spun că ea deshidratează. Italienii nu degeaba îți aduc și un pahar de apă, ne-ar ajuta să suplimentăm cantitatea de apă, dacă suntem consumatori de cafea, de sucuri carbogazoase, de alcool.”, a continuat nutriționistul.

VEZI și: Nu mai consuma acest ulei! Dăunează creierului și ficatului, potrivit unui studiu recent



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel