Singurele părți ale corpului pe care trebuie să le speli ZILNIC și de ce NU e bine să faci duș în fiecare zi, potrivit științei

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor bruce mars
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor bruce mars

Specialiștii sunțin că acestea sunt singurele părți ale corpului care ar trebui spălate zilnic. 

Potrivit științei, nu avem nevoie să facem duș zilnic. Trebuie doar să avem grijă să spălăm anumite părți ale corpului. 

"Pentru majoritatea oamenilor, un duș zilnic este în regulă, cu condiția să evite practicile agresive de îmbăiere", spune Melissa Piliang, medic dermatolog la Clinica Cleveland, potrivit Self. Dar, în general, experții recomandă să faci baie doar câteva zile pe săptămână sau la fiecare două-trei zile, pentru a evita ca pielea să devină uscată sau fără  uleiurile sale naturale. Evitarea apei fierbinți și înlocuirea săpunurilor dure cu cele făcute pentru pielea sensibilă pot ajuta, de asemenea, la reținerea hidratării. 

Dușurile lungi, risc de BOLI ale pielii. Câte minute este indicat să faci baie


Cât de des trebuie să ne spălăm părul


 "Este bine să stai câteva zile fără șamponare"", spune Alli Webb, hairstylist profesionist și fondator al Drybar, potrivit WebMD. "Pentru părul care este normal în ceea ce privește sebumul și greutatea medie, uneori le spun clienților mei să stea cât de mult pot fără șamponare".


Iată care sunt părțile corpului pe care trebuie să le speli zilnic

Potrivit doctorului Sandy Skotnicki, profesor asistent de dermatologie la Universitatea din Toronto, concentrarea pe trei "părți" cheie, mai degrabă decât spălarea din cap până în picioare, poate preveni probleme precum eczema, o inflamație cu mâncărimi care se manifestă pe piele, potrivit The Atlantic. "Acesta ar fi axilele, zona inghinală, picioarele", explică Skotnicki.


Picioarele tale au nevoie de îngrijire regulată, deoarece tind să adune murdărie dacă ești desculț și, de asemenea, se știe că acestea acumulează umezeală care generează bacterii atunci când transpiră în șosete sau pantofi - motiv pentru care este important să le usuci bine după ce le speli, potrivit Healthline. Între timp, axilele și zona inghinală necesită o spălare zilnică datorită glandelor sudoripare apocrine care se găsesc în zonele în care aveți păr. Glandele produc un lichid lăptos ca răspuns la stres, iar acest lichid contribuie la B.O. atunci când este amestecat cu bacteriile de pe piele, potrivit Mayo Clinic.

Partea corpului pe care NU trebuie să o speli NICIODATĂ în duș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel