Simona Halep, suspendată 4 ani din tenis. A fost găsită vinovată în cazul scandalului de dopaj

Data publicării:
Simona Halep, Captură video YouTube
Descriere foto: Simona Halep, Captură video YouTube

Simona Halep ar putea fi suspendată 4 ani din tenis, anunță Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Simona Halep a primit marți, 12 septembrie 2023 decizia aștepată în cazul scandalului de dopaj în care a fost implicată în urmă cu câteva luni. Așadar, printru-un comunicat publicat de către Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis se arată faptul că românca a fost găsită vinovată, motiv pentru care se propune suspendarea ei timp de 4 ani din tenis. Sportiva, care a așteptat zile în șir această decizie cu sufletul la gură, poate face acum apel la Tribunalul de Apel Sportiv.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. 

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții“, a transmis ITIA, potrivit dcnews.

VEZI și: Simona Halep, acuzații dure împotriva Federației Internaționale de Tenis: „Singura șansă de a fi soluționat acest caz este să merg la tribunal”

Lumea tenisului este șocată

Extrem de multe persoane din domeniul sportiv și nu numai au fost alături de româncă în toată această perioadă grea, motiv pentru care verdictul dur a venit ca un șoc pentru toată lumea. Andrei Pavel, jucător și antrenor de tenis, s-a arătat a fi extrem de uimit de decizia finală în scandalul de dopaj în care a fost implicată Simona Halep, considerând faptul că aceasta are parte de o mare nedreptate.

„Cum? Eu sunt pur și simplu șocat, sunt la volan, în drum spre Constanța, la un concurs de juniori, avem și Cupa Davis în week-end. Sunt absolut șocat. Nu am cuvinte, crede-mă că nici nu știu ce să spun. Șocat la maximum! Îmi pare foarte rău, nici nu poți să-ți imaginezi. Nici nu se înțelege pentru ce și cum. Acum chiar nu știu pot să spun. Patru ani mi se pare ceva... Eu nu am mai auzit pentru ceva de genul acesta. Sunt absolut fără niciun pic de cuvânt. Încă o dată, e ceva șocant. Ăsta e singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun. Șocant și nedrept. Eu am crezut că în curând o să joace. Era o motivație în plus... Când o vezi pe Wozniacki revenind, la fel și Osaka. Era o motivație pentru Simona să reînceapă”, a declarat Andrei Pavel pentru GSP.

Citește și: Simona Halep, caz de dopaj. Cum a fost contaminată Halep cu Roxadustat. Verdictul Agenţiei Franceze de toxicologie și farmacologie

Ilie Năstase, contrariat de această decizie

Și Ilie Năstase și-a arătat nemulțumirea față de acestă decizie dură care îi poate pune capăt carierei Simonei Halep. Acesta consideră că la mijloc a fost vorba de o discriminare, având parte de acest tratament doar pentru faptul că este româncă. 

„Drastic! Sharapova a făcut mai mult și a luat doar un an și un pic. În fine. Probabil, dacă era americancă nu avea parte de acest tratament.”, a spus și Ilie Năstase pentru cursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel