Simona Halep, acuzații dure împotriva Federației Internaționale de Tenis: „Singura șansă de a fi soluționat acest caz este să merg la tribunal”

Data publicării:
Sursa foto: Simona Halep, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Simona Halep, Instagram

Simona Halep a oferit noi informații în procesul de dopaj. 

Au trecut deja 7 luni de când Simona Halep a fost suspendată din tenis, din cauza acuzațiilor de dopaj. În timp ce toată lumea așteaptă verdictul cu sufletul la gură, celebra tenismenă pare că a obosit să aștepte și acuză Federația Internațională a Tenisului  de faptul că amână intenționat procesul, deși aceasta a pus dovezile pe masă cu ceva timp în urmă. Cu toate acestea, Federația se apără și spune că nu are nicio vină pentru această situație neplăcută, în care este implicată românca.

„ITF nu a avut nicio implicare în gestionarea acestui caz, deoarece Programul anti-doping este gestionat și pus în aplicare de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) în numele ATP, WTA, ITF și a turneelor de Grand Slam”, a fost reacția oficială postată de ITF, după criticile Simonei Halep.

VEZI și: Simona Halep, caz de dopaj. Cum a fost contaminată Halep cu Roxadustat. Verdictul Agenţiei Franceze de toxicologie și farmacologie

Simona Halep a răbufnit pe rețelele de socializare

Simona Halep s-a săturat să vadă cum trec lunile fără niciun răspuns, motiv pentru care a ales să-și spună public nemulțumirile. Sportiva spune că a trimis deja dovezile care o apără de orice fel de acuzație care i-a fost adusă acum peste jumătate de an, însă Federația le refuză intenționat, spune ea. 

„Au trecut șapte luni de când am fost suspendată inițial, deși am toate dovezile din decembrie. Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aștept? Am trimis dovezile la Federația Internațională de Tenis (ITF) și ei le-au refuzat. Le-am trimis în decembrie. ITF le-a refuzat și încă ne luptăm cu asta. Întrucât ITF le-a refuzat, singura șansă de a fi soluționat acest caz este să merg la tribunal pentru a avea o audiere și să prezint toate dovezile că testul meu pozitiv a fost contaminat. Am trimis toate rezultatele în decembrie la ITF pentru a arăta că a existat o contaminare în proba mea, dar ei au negat-o. Îi căutam în fiecare zi.”, a spus Simona Halep pe rețelele de socializare.

Citește și: Fostul soț al Simonei Halep, prima reacție după ce sportiva a fost acuzată oficial de dopaj: "Ea este singura care poate..."

Simona Hale, acuzații împotriva Federației Internaționale a Tenisului 

Sportiva se arată a fi extrem de supărată pe modul în care Federația Internațională de Tenis gestionează această situație. Aceasta avea mari speranțe că procesul se va rezolva în doar câteva săptămâni, astfel încât aceasta să apuce să concureze la unele dintre cele mai importante competiții de tenis, pe care, din păcate, le-a ratat, din cauza verdictului amânat.

„Aveam o mare speranță că pot merge la tribunal pentru a avea o audiere și a ști dacă pot juca Indian Wells sau nu. Audierea din 28 februarie nu a avut loc deoarece ITF a solicitat mai mult timp pentru a face teste suplimentare. Chiar dacă o așteptam, audierea a fost amânată pentru 24 martie. Apoi, ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord cu asta pentru că, după cum spune regula, un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să obțină o audiere rapidă. Totul durează atât de mult. Am cerut ITF să-mi ridice sancțiunea pentru a putea juca, dar au refuzat. Următorul pas este o audiere la sfârșitul lunii mai, 28, dar este un pas foarte fragil, pentru că ITF a spus că ar putea să o anuleze și pe aceasta”, a continuat sportiva.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel