Simona Halep, caz de dopaj. Cum a fost contaminată Halep cu Roxadustat. Verdictul Agenţiei Franceze de toxicologie și farmacologie

Data publicării:
Simona Halep, foto Agerpres
Descriere foto: Simona Halep, foto Agerpres

Agenţia Franceză de toxicologie şi farmacologie angajată de Simona Halep pentru a depista modalitatea în care roxadustatul a ajuns în sistemul ei a tras primele concluzii. 

Produse și ambalate într-o fabrică de medicamente, în suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep au fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de sportiva din România.

Compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor sunt neconforme și au modificat, esențial, produsele ingerate de Halep. Agenții investigatori și experții bio-farmacologi au testat în centrele specializate acreditate de Laboratoire Antidopage Français (LADF) produsele folosite de Halep inclusiv prin „Nutrition Genome”, metodă care relevă analiza nutrigenomică: răspunsul organismului Simonei la nutrienți (relația dintre gene le specifice și alimentație, propriul metabolism, mediul de viață și concurs precum și predispozițiile individuale).

Rezultatele de laborator relevă prezența minimală a Roxadustat-ului ca sursă de metabolit sau marker în proba de urină prelevată lui Halep în laboratorul Centrului Național de Tenis al Statelor Unite (USTA) aflat la Flushing Meadows, New York. Investigațiile suplimentare sunt conforme Standardului Internațional pentru Laboratoare iar documentele tehnice atestă prezența Roxadustat-ului ca substanță interzisă dar care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe Internet (motoarele de identificare online puse la dispoziție de WADA, “Agenția Mondială Anti-Doping” pentru găsirea produselor interzise posibil existente în suplimentele nutritive utilizate de sportivi), transmite Prosport.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel