Simona Gherghe, reacție în scandalul de la Premiile Gopo: Hărțuirea există în România în toate domeniile. Știu multe povești, inclusiv de la Facultatea de Jurnalism

Data publicării:
Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe a vorbit public despre hărțuirea care există în România, în toate domeniile. Vedeta a dat și niște exemple neașteptate.

Simona Gherghe nu a trecut cu vederea discursul Vioricăi Vodă de la Premiile Gopo, unde a spus faptul că a fost victima hărțuirii sexuale în lumea cinematografică. Prezentatoarea TV s-a arătat a fi foarte supărată din cauza faptului că aproape nimeni din mediul online nu a susținut-o pe actrița care a avut extrem de mult curaj să facă public acest lucru după 20 de ani.

"Am scris o postare ceva mai devreme, prin care îmi exprimam nedumerirea privind tăcerea vocilor din online despre subiectul dureros pentru femei deschis ieri la ceremonia de decernare a Premiilor Gopo de către actrița Viorica Vodă, care a mărturisit în fața publicului adunat acolo că a fost victima hărțuirii în carierea ei, în breasla ei. Hărțuirea există în România în toate domeniile, și în cinematografie cum a povestit dumneaei și în presă, și în poliție, armată și peste tot. Din păcate nu vorbește despre treaba asta, pentru că femeilor le este rușine să povestească, pentru că nu ar fi crezute sau pentru că ar fi cumva banalizat acest subiect, așa cum de altfel s-a întâmplat și aseară și cum se întâmplă și acum.", a spus Simona Gherghe pe contul de Instagram.

Simona Gherghe, acuzații la adresa Facultății de Jurnalism din București

Prezentatoarea spune că acest lucru nu este valabil doar în cinematografie, ci în foarte multe domenii, precum și presa. Cu această ocazie, Simona Gherghe lansează acuzații și la adresa Facultății de Jurnalism.

"Sunt mamă de fată și mă doare subiectul acesta, pentru că nu aș vrea ca fata mea să treacă printr-o astfel de experiență și credeți-mă că în ceea ce privește presa, breazla din care provin, știu multe povești, inclusiv de la Facultatea de Jurnalism. De acolo știu foarte multe povești despre profesori care folosesc astfel de tehnici ca studentele să treacă examenele. Eu am fost o norocoasă, pentru ca nu m-am întâlnit cu astfel de cazuri, am lucrat cu oameni super decenți și cu profesioniști, dar trebuie să știți că există. Ce vreau eu să le transmitem copiilor noștri, fetelor noastre este să învețe să spună NU. Eu vreau ca ai mei copii să știe să spună NU, să spună STOP atunci când li se întâmplă ceva ce îi deranjează, ce îi scoate din starea aia de bine, ceva ce nu le place.", a continuat ea.

Discursul ținut de Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo

Actrița Viorica Vodă a fost alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani, pe scena Premiilor Gopo. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când își va croi o carieră și va fi la început, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună niște lucruri. Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare.", a declarat actrița Viorica Vodă.

Citește și: Katia Pascariu, discurs emoționant după mărturisirile făcute de Viorica Vodă: S-a trecut cam repede peste ce a zis

Tudor Chirilă, reacție în scandalul de la Premiile Gopo: „Să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel