Simona Florescu și Ioana Dichiseanu pregătesc o nouă ediție a festivalului Ion Dichiseanu. Momentele unice ce vor putea fi urmărite în cele trei zile

Data publicării:
Sursă foto: captură video/ Vorbește lumea
Descriere foto: Sursă foto: captură video/ Vorbește lumea

Trei generații de artiste au oferit detalii despre celebrul festival de teatru, film și muzică.

Simona și Ioana, de menționat și mezina familiei- Anastasia, fiica Ioanei Dichiseanu, sunt trei generații de artiste care surprind media de fiecare dată când își fac apariția.

În emisiunea „Vorbește lumea”, de la ProTV, artistele au dezvălui mai multe planuri pe care le au în viitorul apropiat, cum ar fi festivalul „Ion Dichiseanu”. Artistele au avut discuții cu autoritățile din Adjud pentru îndeplinirea acestui eveniment, dorind să promoveze cultura atât la nivel național, cât și la nivel local.

În cadrul acestui eveniment, vor fi prezente nume mari din industrie, iar spectacolul va dura timp de trei zile.

„Vor fi momente superbe”

Simona a fost întrebată de una dintre gazdele emisiunii  despre ce momente au pregătit pentru acest festival, astfel încât a oferit următoarele detalii:

„Păi vor fi momente superbe, vom avea și un spectacol cu Mirabela Dauer, Daniela Condurache, noi două (Simona Florescu și Ioana Dichiseanu) și colegul nostru George Rotaru, care a fost și anul trecut și, bineînțeles, și o surpriză muzicală. Va fi Florin Piersic în ultima seară a festivalului, nu știu dacă îi vor ajunge două ore, dar noi ne bucurăm de prezența dumnealui. În prima zi vor fi povești, discuții, dezbateri, amintiri cu Adrian Artene, care este tot adjudean, Mircea Radu, va fi și Elena Popovici, Laurențiu Damian președintele UCIN-ului și va fi și Pavel Bartoș- one man-aproape-show, vom avea și piese de teatru de la Teatrul Nottara. Ion Dichiseanu era un polivalent, el a jucat și-n teatru, si-n filme, dar și cânta. Am încercat să aducem acolo oameni, colegi și pe cei care, de-a lungul carierei lui au stat alături sau s-au intersectat cu Ion Dichiseanu”, a răspuns Simona în cadrul emisiunii.

VEZI ȘI: Ioana Dichiseanu lansează acuzații grave, la un an de la moartea tatălui ei: Sper ca cel care a făcut asta să nu doarmă bine noaptea

„Dorul de cei dragi nu trece niciodată”

Gazdele emisiunii le-au întrebat pe cele două artiste cum este perioada aceasta, având în vedere că Ion Dichiseanu, soțul Simonei Florescu și tatăl Ioanei Dichiseanu, a trecut în neființă acum 2 ani.

 „Pentru mine cumplit”, a răspuns Simona, în timp ce Ioana a ținut să precizeze că „Dorul de oamenii dragi nu trece niciodată”

Cele două își alină dorul față de Ion Dichiseanu prin participarea la cât mai multe evenimente de natură muzicală:

„Suntem foarte ocupate, ne ocupăm de ce ne place cel mai mult- să cântăm”, au spus cele două artiste.

VEZI ȘI:  Ioana Dichiseanu își sărbătorește ziua de naștere. Care a fost primul cadou primit de la regretatul ei tată: „Îl am și acum”

Cine a fost Ion DIchiseanu?

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul Clipa (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.

Totodată, în anul 2019, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel