Shania Twain și-a pierdut vocea din cauza unei mușcături de căpușă: „Simptomele erau destul de înfricoșătoare”

Data actualizării: | Data publicării:

Shania Twain a dezvăluit că a fost diagnosticată cu boala Lyme în urmă cu 20 de ani, după ce a fost mușcată de o căpușă. Boala i-a afectat corzile vocale.

Shania Twain a vorbit despre starea sa de sănătate și despre cum i s-a schimbat viața din cauza bolii Lyme.

Artista, în vârstă de 56 de ani, a declarat că a crezut că și-a pierdut abilitatea de a cânta după ce a fost diagnosticată boala Lyme, o boală infecțioasă transmisă de căpușe care, dacă nu este tratată, poate afecta articulațiile, inima și sistemul nervos, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Cântăreața a fost mușcată de o căpușă în 2003, potrivit ABCnews.

"Vocea mea nu a mai fost niciodată la fel", a declarat Twain într-un nou documentar despre viața ei, "Not Just a Girl". "Am crezut că mi-am pierdut vocea pentru totdeauna. Am crezut că asta a fost tot și că nu voi mai cânta niciodată, niciodată".


Artista se afla în apogeul carierei sale când a fost diagnosticată cu boala Lyme. Ea spune în documentar că afecțiunea i-a afectat capacitatea de a performa.

"Simptomele mele erau destul de înfricoșătoare, deoarece înainte de a fi diagnosticată, eram  foarte amețită pe scenă. Îmi pierdeam echilibrul. Mi-era teamă că voi cădea de pe scenă", a spus ea. "Aveam aceste pierderi de memorie de foarte, foarte, foarte, foarte milisecunde, dar în mod regulat, la fiecare minut sau la fiecare 30 de secunde".

Alec Baldwin se luptă de 20 de ani cu boala Lyme, după ce a fost mușcat de o căpușă


Într-o apariție din 2020 la emisiunea "The View" de la ABC, Twain a spus că a fost nevoie de "câțiva ani" pentru ca medicii să facă legătura între problemele cu vocea ei și diagnosticul de boală Lyme.

Ea a spus că boala i-a afectat corzile vocale în cele trei săptămâni dintre momentul în care a fost mușcată de căpușă și cel în care a început tratamentul pentru infecție.

"Au fost șapte ani în care nu am putut, de exemplu, să strig după câinele meu. Vocea mea se întrerupea în anumite locuri", a declarat Twain. "Și a fost nevoie de alți câțiva ani pentru a determina ce era. Nu era ceva evident. Nimeni nu a făcut legătura între boala Lyme și asta. În cele din urmă, un neurolog a conectat în cele din urmă că era nervul de la fiecare coardă vocală."

Twain a spus că, deși vocea i-a fost afectată permanent, se simte recunoscătoare că boala nu i-a atacat o altă parte a corpului, cum ar fi inima.


"A fost doar o problemă foarte nefericită și ironică, din moment ce sunt cântăreață, dar mă simt atât de recunoscătoare și norocoasă că nu a atacat în altă parte, pentru că este atât de debilitantă", a spus ea, adăugând că acum are o "stăpânire" asupra bolii. "Am o voce diferită acum, dar mi-o însușesc. Îmi iubesc vocea acum".

 

Și cântăreața Adda a fost diagnosticată cu Lyme

 

Adda a fost diagnosticată cu Bartonela și Borelioză, (boala Lyme), în urmă cu câteva luni, după ce, timp de 1 an, a fost tratată pentru o afecțiune diagnosticată greșit. 

În urmă cu un an, Adda a ajuns la urgență, în urma unei reacții alergice grave. Vedeta avea edem la nivelul gâtului, astfel că îi era dificil să respire. Mai mult, pe corpul acesteia apăruse o urticarie atipică, despre care avea să afle că poartă denumirea de Dermografism. După luni de zile de investigații, medicii i-au pus diagnosticul de intoleranță la Histamină și vedeta a început să urmeze un tratament dificil și un regim alimentar extrem de restrictiv. În luna februarie, artista a anunţat că a fost diagnosticată greşit. Artista suferă de Borelioză (Lyme) și Bartonella, două afecțiuni extrem de periculoase, care îi pot pune viața în pericol. 

 

Totul despre boala cu care a fost diagnosticată ADDA. Dr. Ciuhodaru: „Infecția Borelioza provoacă boala Lyme”

 

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit la Antena Stars despre boala cu care a fost diagnosticată artista, dar și care sunt simptomele care ne indică că am fost infectați cu anumiți viruși, în urma unei mușcături de căpușe.

"Este o mare problemă, și din păcate nu este singulară pentru că atunci când vorbim despre această boală și anume, Borelioza, boala Lyme sau boala cu o mie de feţe. Simptomatologia este extrem de variată, și poate mima peste 200 de afecțiuni. De aceea prevenția, educația, informarea, tratamentul sunt extrem de importante. Este o problemă de sănătate publică, subraportată, subdiagnosticată. Este foarte important, pentru fiecare dintre noi, să reținem câteva lucruri extrem de importante. În primul rând, înainte să pui un diagnostic, ai nevoie de un istoric. Din păcate, puțini pacienți își amintesc că au fost mușcați de o căpușă, pentru că are o substanță anestezică în lichidul pe care îl lasă atunci când mușcă și nu își mai amintește nimeni de acea mușcătură, mai ales că nu doare, nu apar modificări locale", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

„Am avut noroc că n-am murit”. Adda, mărturii cutremurătoare despre lupta cu boala. De ce i-au greșit primul diagnostic

Simptomele la care nu suntem atenţi

 

"Suntem dispuși să fim mai puțin atenți la simptome mai puțin specifice, cum ar fi semnele unei febre de vară, gripă de vară, așa cum se spune după mușcătura de căpușă, adică sensibilitate, stare generală proastă, astenie, dureri în gât, care pot mima oricare altă afecțiune, iar modificările locale, acolo unde mușcă căpușa, ar trebui urmărită cu mare atenție pentru că, dacă am ști ziua în care ne-a mușcat, am putea vedea un semn extrem de important şi specific. Acel aspect, în formă de arc, se extinde de la locul mușcăturii și poate indica că ne aflăm în această situație. 

Noi avem foarte mulți pacienți cu manifestări neurologice și, în momentul în care există vreo suspiciune că a fost la iarbă verde în ultimele două săptămâni sau dacă raportează că au fost mușcați de căpușă, îi trimitem să își facă acele teste serologice pentru a avea orientare. La pacienții cu forme severe, critice chiar, de meningoencefalită manifestate în tip accident vascular cerebral, noi facem inclusiv puncție rahidiară și recoltăm în așa fel încât să identificăm bacteria. 

Apropo de această pacientă, sunt cel puțin două bacterii implicate acolo și se pune problema fie că a fost mușcată de o căpușă care era infectată în același timp cu mai multe bacterii sau că au fost mai multe căpușe care au transmis boala", a concluzionat specialistul. 

Celebrități care au fost diagnosticate cu BOALA de care suferă Adda: Nu aveam idee că o mușcătură de insecte poate face asta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel