Semnele care îți arată că mănânci prea mult zahăr. Vezi dacă ai acest semn pe față sau dacă simți această poftă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Semne surprinzătoare că mănânci prea mult zahăr. Ai văzut aceste semne? Vezi dacă ai semnul acesta pe piele.

În doze mici, zahărul este un deliciu și o modalitate de a adăuga aromă la alimente și băuturi. Dar prea mult zahăr este foarte rău pentru sănătate. Excesul de zahăr este asociat cu inflamația, creșterea în greutate și un risc crescut de boli cronice.

Dar cât de mult zahăr este prea mult? Majoritatea experților recomandă un maxim între 24 și 50 de grame de zahăr (aproximativ 9-12 lingurițe) zilnic. Poate că asta sună ca fiind mult mai mult zahăr decât mănânci, dar majoritatea oamenilor subestimează grav cât de mult zahăr consumă.

Se estimează că americanul mediu mănâncă în jur de 34 de lingurițe de zahăr pe zi. Dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care mănâncă mai mult zahăr decât ar trebui, s-ar putea să vă confruntați cu unele dintre aceste efecte secundare surprinzătoare:

-  Te simți leneș și nu te poți concentra

S-ar putea să crezi că dacă mănânci mult zahăr îți va da un val de energie. În realitate, un semn sigur că ai consumat prea mult zahăr este prăbușirea pe care o simți la scurt timp după ce ai mâncat. Așa-numita cădere a zahărului te face să te simți obosit și mai puțin alert decât de obicei. Prăbușirea este cauzată de o scădere bruscă a nivelului de glucoză din sânge, numită și glicemia.

Atunci când mâncați, organismul dumneavoastră descompune carbohidrații în forma lor cea mai simplă, glucoza de zahăr. Consumul unei cantități mari de zahăr va determina creșterea rapidă a glicemiei. Ca răspuns, organismul începe să producă insulină pentru a muta glucoza din sânge în celule, unde poate fi folosită ca energie. Dar prea multă insulină face ca glicemia să scadă sub nivelul normal, provocând o criză de zahăr. Acest fenomen se mai numește și hipoglicemie. Studiile arată că oamenii s-au simțit leneși și mai puțin alerți la o oră după ce au mâncat zahăr.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel