Semințele de mere, toxice pentru organism. Ce substanță conțin

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Semințele de mere conțin o substanță otrăvitoare. De aceea nu este recomandat să înghițim semințele.

Semințele de mere conțin mai mulți compuși toxici. Merele conțin o mulțime de compuși sănătoși, inclusiv antioxidanți, vitamine și fibre dietetice. Amigdalina face parte din apararea chimică a semintelor. Este inofensiv atunci când o sămânță este intactă, dar atunci când o sămânță este mestecată sau deteriorată în alt mod, amigdalina se degradează în cianură de hidrogen.

Acest lucru este foarte otrăvitor și chiar letal în doze mari. Semințele de mere, cu toate acestea, conțin un compus vegetal numit amigdalină, care poate avea un efect toxic, arată Medical News Today.

Ce conțin semințele de mere

Amigdalina există în cantități relativ mari în semințele de fructe din familia Rosaceae, care include mere, migdale, caise, piersici și cireșe. Oamenii au folosit cianura ca o otravă de-a lungul istoriei. Funcționează interferând cu rezervele de oxigen ale celulelor, iar dozele mari pot duce la deces în câteva minute.

Intoxicații cu cianură

Consumul de compuși cianogeni ai plantelor poate provoca otrăvirea cu cianură la om. Acești compuși există în semințe de caise, migdale, manioc și semințe de mere.

Simptomele ușoare ale otrăvirii cu cianură pot include:

- anxietate

- dureri

- amețeală

- confuzie

Intoxicația acută poate duce la scăderea conștienței, hipertensiune arterială, paralizie și comă. În unele cazuri, este fatal. Cantitatea de semințe dăunătoare depinde de greutatea corporal a fiecăruia. Copiii mici au un risc mai mare.

Pentru ca elementele toxice din semințele de mere să fie letale, numărul de semințe ar depinde de greutatea corporală a unei persoane, de toleranța lor și de tipul de măr. Cantitatea de amigdalină dintr-un măr variază, în funcție de varietatea mărului și de mediul său de creștere.

Este important să rețineți că atunci când amigdalina nu este letală, cantități mai mici pot determina o persoană să se simtă rău.

Când devine consumul fatal

Consumul de câteva semințe de mere este sigur. Cu toate acestea, consumul sau consumul unor cantități mari de semințe măcinate sau zdrobite ar putea fi fatal.

Conform unei revizuiri din 2015, conținutul de amigdalină în 1 gram de semințe de mere variază de la 1-4 miligrame (mg), în funcție de varietatea de măr. Cu toate acestea, cantitatea de cianură derivată din semințe este mult mai mică.

O doză letală de cianură de hidrogen poate fi de aproximativ 50-300 mg. Semințele de mere au potențialul de a elibera 0,6 mg de cianură de hidrogen pe gram. Acest lucru înseamnă că o persoană ar trebui să mănânce 83-500 de semințe de mere pentru a dezvolta otrăvire acută cu cianură.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 17 sep 2022, 17:20 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience