Secretul longevității, dezvăluit de cel mai vârstnic australian. Are 111 ani și folosește rețelele de socializare

Data publicării:

Dexter Kruger este cea mai vârstnică persoană în viață din Australia, după ce a împlinit 111 ani pe 13 ianuarie anul acesta.

Dexter Kruger l-a depășit pe precedentul cel mai bătrân bărbat din Australia, veteranul din Primul Război Mondial Jack Lockett, care a trăit 111 ani și 123 de zile înainte de a muri în 2002, potrivit postului australian de știri ABC.

Partea cea mai bună este că domnul Kruger este încă lucid din punct de vedere mental. Melanie Calvert, managerul de la Manager at Pinaroo Roma, centrul de îngrijire a vârstnicilor din Pinaroo Roma, unde locuiește Kruger, a declarat pentru ABC: "Este probabil unul dintre cei mai ageri rezidenți de aici. Memoria lui este uimitoare, iar funcționarea sa cognitivă este incredibilă".


Mai mult, Dexter Kruger are și un cont de Twitter pe care este extrem de activ. Vârstnicul folosește chiar și hashtag-uri, ca atunci când a postat pe Twitter în 2019: "Când Twitter nu îți permite să introduci anul nașterii pentru că nu crede că cineva ar putea fi născut înainte de 1912... haha! #1910 #australiasoldestman #109yearsold".

Fost crescător de vite, actualmente pensionar, domnul Kruger are câteva explicații pentru longevitatea și sănătatea sa de fier.

"Creierul de pui", a spus Kruger. "Știți, găinile au un cap. Și acolo, înăuntru, se află un creier. Și sunt niște chestii mici și delicioase. E doar o singură mușcătură mică". 

Totuși, gustarea neobișnuită nu este singurul lucru pe care Dexter Kruger îl atribuie longevității sale. El a declarat pentru ABC că nu a fost niciodată un mare băutor sau fumător și a rămas activ la ferma sa de vite până în anii 1990. El a spus: "Am trăit foarte aproape de natură și am mâncat mai mult ceea ce am cultivat în grădină, în livadă sau la fermă".

 


Fiul lui Kruger, Greg Kruger, în vârstă de 74 de ani, a declarat pentru ABC că tatăl său a mâncat întotdeauna sare, zahăr și grăsimi, dar nu a consumat prea multe alimente procesate. De asemenea, a dus o viață liniștită. "Nu umbla după lumini strălucitoare, era fericit să fie în preajma cailor și a vitelor", a spus Greg. 

Dar secretele longevității pentru supercentenari variază foarte mult. Insider a întrebat cinci dintre cele mai în vârstă persoane în viață din 2016 ce cred ei că a contribuit la viața lor lungă. Printre răspunsuri s-au numărat: fulgii de ovăz, faptul că nu au avut partener, "a mânca lucruri delicioase", o atitudine pozitivă și compasiune, relaxarea, respectarea celor zece porunci, iar o femeie în vârstă de 117 ani a spus că mănâncă două ouă pe zi de când avea 20 de ani - dar nu mănâncă carne. 

Cu toate acestea, potrivit lui Kruger, nu există un secret unic și adevărat pentru a te bucura de o viață lungă. Când a fost intervievat de ABC cu ocazia împlinirii a 111 ani, el a spus: "Nu există niciun secret. Continuați să respirați, mâncați trei mese pe zi și timpul trece".

 

"Cânt, fluier și mănânc o jumătate de duzină de creveți în fiecare zi", a spus el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel