Șase obiceiuri sănătoase pe care să le faci dimineața. Te scapă de somn și îți oferă energie pentru întreaga zi

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Chiar dacă dimineața te poți trezi fără energie, există câteva obiceiuri pe care poți să le faci de la primele ore, pentru a fi în formă toată ziua.

Nu poți face prea multe în legătură cu trezitul devreme, care de cele mai multe ori este neplăcut, dar ceea ce poți controla este modul în care îți structurezi dimineața pentru a susține o zi bună. Trebuie să-ți acorzi câteva momente înainte de muncă, pentru a-ți prioritiza corpul și mintea și pentru a le da un ton pozitiv și poate chiar să îți îmbunătățești starea de spirit.

7 obiceiuri sănătoase pe care să le adăugi pe lista ta dimineața

1. Apă cu sare de mare

Știm cu toții că hidratarea este cheia pentru a te simți cel mai bine, iar când te trezești dimineața este mai mult ca sigur că te simți puțin uscat.

"Corpul folosește multă apă peste noapte, așa că adesea ne trezim insuficient hidratați fără să știm. Bând apă la prima oră, îți infuzezi celulele cu hidratarea necesară pentru a preveni oboseala mentală și fizică. Adăugarea unui vârf de cuțit de sare de mare adaugă minerale pentru a ajuta organismul tău să absoarbă mai bine hidratarea. Iar dacă ești mai pretențios, adaugă o felie de lămâie", spun doctorii potrivit mindbodygreen.com

2. Ia un probiotic

A avea grijă de sănătatea intestinelor este una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți bunăstarea de zi cu zi și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât luând un probiotic în fiecare dimineață. 

3. Permite luminii să intre în cameră

A face din lumina soarelui o prioritate la prima oră a dimineții pe tot parcursul anului vă poate transforma starea de spirit complet.

"Obținerea a doar 15 minute de lumină de dimineață poate ajuta creierul tău să elibereze substanțe chimice care îți reglează ciclurile hormonale. Acest lucru va duce la o mai bună sănătate intestinală, metabolism și energie pe tot parcursul zilei. Dacă nu poți ieși din casă, atunci savurează-ți cafeaua lângă o fereastră.", explică Ivanir, specialist.

4. Relaxează-te puțin

Sigur, deja vii după o noapte de somn, dar tot poate fi util să îți iei un moment de relaxare și să meditezi dimineața pentru a te pune într-o stare de spirit pozitivă pentru a începe ziua.

"Practicile de relaxare precum meditația ajută la calmarea sistemului nervos și la trecerea de la sistemul simpatic la cel parasimpatic", notează Ivanir. "Acest lucru este important pentru a ține stresul la distanță în timpul zilei. Sau, dacă nu vă plac meditațiile, pur și simplu respirați adânc înainte de a vă grăbi în timpul zilei."

5. Fă un antrenament de 15 minute

Poate că nu ți se pare ideal să te strecori într-un antrenament chiar după ce te trezești, dar aceasta este o modalitate simplă de a-ți îmbunătăți starea de spirit și de a permite ca acele endorfine să te ducă prin restul zilei.

"Antrenamentul de dimineață te ajută să-ți faci sângele să circule și sistemul limfatic să funcționeze. Vei avea o mai bună concentrare, mai multă claritate și energie pe tot parcursul zilei", spune Ivanir. 

6. Bea un smoothie

Revenind la importanța sănătății intestinelor, un smoothie dens în nutrienți la prima oră a dimineții este o altă modalitate ușoară de a vă umple și de a vă hrăni corpul.

"Amestecați semințe de chia, fructe de pădure, spanac și nuci. Acest lucru îți va hrăni microbii intestinali buni, va preveni poftele și va asigura un nivel ridicat de energie pe tot parcursul zilei.", sugerează Ivanir.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 03 iul 2022, 18:00 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience