Șapte alimente care scad hipertensiunea arterială. Care sunt beneficiile acestora

Data publicării:
Foto Unsplash
Descriere foto: Foto Unsplash

Hipertensiunea arterială reprezintă o afecţiune cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane.

Conform statisticilor, aproximativ un miliard de oameni suferă de hipertensiune arterială în întreaga lume, iar specialiștii estimează că această cifra poate să crească la 1,5 miliarde până în 2025, arată un arată studiul publicat în National Library of Medicine. 


Așadar, este esențial ca cei care suferă de această afecțiune să urmeze o dietă sănătoasă, iar specialiștii recomandă consumul unor alimente bogate în nutrienți, precum potasiu ș magneziu care contribuie la scăderea naturală a hipertensiunii arteriale, relatează Healthline. 

Iată o listă de alimente care sunt ușor de integrat în mesele zilnice


1. Citricele


Pline cu vitamine, minerale, citricele au un efect benefic în ceea ce privește scăderea hipertensiunii arteriale. Potrivit unui studiu care a implicat 101 de femei japoneze, consumul zilnic de suc de lămâie combinat cu mersul pe jos a contribuit semnificativ la reducerea hipertensiunii, transmite Healthline. 


2. Peștele gras


Cercetările arată că peștele gras reprezintă o sursă excelentă de acizi grași omega-3 care au numeroase beneficii asupra bunei funcționări a inimii. care au beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. Conform unui studiu realizat pe 2.036 de persoane, specialiștii au remarcat că cei cu cele mai mari niveluri sanguine de grăsimi omega-3 au avut o hipertensiune arterială semnificativ mai mică decât cei cu cele mai scăzute niveluri sanguine ale acestor grăsimi, notează Healthline. 


3. Semințele de dovleac


Bogate în nutrienți, semințele de dovleac au un rol important în controlul hipertensiunii arteriale. De asemenea, în urma unor cercetări s-a demonstrat că uleiul de semințe de dovleac este un remediu natural esențial pentru persoanele care suferă de această boală, relatează HealthLine. 


4. Lintea


Lintea este un aliment recomandat în dietele pentru reducerea hipertensiunii, fiind bogată în nutrienți esențiali, fibre, magneziu și potasiu. Potrivit numeroaselor studii realizate, consumul de linte, alături de fasole, mazăre și năut ajută la reducerea nivelului hipertensiunii arteriale, notează Prevention.com 


5. Morcovii


Ușor de integrat în alimentația noastră, morcovii au numeroase beneficii. Potrivit cercetărilor, morcovii sunt bogați în compuși fenolici care contribuie activ la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea hipertensiunii arteriale. De asemenea, pe lângă consumul de morcovi cruzi sau gățiți, se recomandă și sucul de morcovi care protejează sistemul cardiovascular, arată studiul publicat în National Library of Medicine. 


6. Iaurtul grecesc


Pe lângă faptul că este recomandat în diete, iaurtul grecesc un produs bogat în nutrienți care contribuie activ la reglarea hipertensiunii arteriale.  Potrivit studiilor elaborate, consumul a 3 porții de lactate pe zi a fost asociat cu un risc cu 13% mai mic de hipertensiune arterială, relatează HealthLine. 


7. Ovăzul


Ovăzul reprezintă una dintre cele mai bogate surse naturale de magneziu. Conform cercetărilor publicate în Journal of Family Practice, consumul de ovăz reduce semnificativ atât presiunile sistolice, cât și cele diastolice la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Astfel, ovăzul are un rol semnificativ care ajută la buna funcționare a inimii, notează Prevention.com. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel