Sănătate mintală: ierburi care te pot ajuta împotriva stresului și a anxietății

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Iată câteva plante folosite în medicina ayurvedică și care pot fi de ajutor în sănătatea mintală.

Odată cu stilul de viață actual pe care îl ducem, stresul a devenit foarte comun. Fie că este vorba de stresul de la locul de muncă, stresul relațiilor personale sau stresul casei, a devenit o parte integrantă a vieții noastre. Și ceea ce vine cu stresul este anxietatea. A simți că nu vrei să mergi la muncă, să mănânci, mai mult, chiar a te gândi exagerat sau a te simți obosit în mod constant sunt câteva dintre simptomele anxietății. Când vine vorba de a face față anxietății, oamenii încearcă diferite lucruri pentru a o aborda. De la luarea medicamentelor prescrise până la încercarea tehnicilor de meditație, cu toții am încercat ceva cel puțin o dată.

Dar plantele pe care le folosim în viața de zi cu zi ne pot ajuta să luptăm cu anxietatea și stresul. În plus, aceste plante medicinale sunt sigure, naturale și rareori au efecte secundare.

Iată 5 ierburi pe care le poți lua în considerare.

Ashwagandha:

Este una dintre cele mai reîntineritoare plante care este folosită pentru prepararea medicinei ayurvedice. Cercetările arată că Ashwagandha poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol din organism, care este cunoscut drept principalul hormon de stres. Consumul regulat de Ashwagandha poate ajuta la problemele de presiune, anxietate, depresie și lipsa de somn.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel