SĂNĂTATE. 4 alimente MINUNE care te vor ajuta să scapi de constipație

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ. Unsplash.com/ autor Priscilla Du Preez
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ. Unsplash.com/ autor Priscilla Du Preez

Constipația este una dintre cele mai frecvente afecțiuni gastrointestinale. Iată 4 alimente care te vor ajuta să scapi de această problemă. 

Constipația este definită oficial ca având mai puțin de trei scaune pe săptămână. În timp ce fiecare persoană este unică în ceea ce privește frecvența cu care merge, a face acest lucru de mai puțin de trei ori pe săptămână este un motiv de îngrijorare, mai ales dacă durează mai mult de trei luni.

Simptomele generale ale constipației includ scaune dureroase, scaune tari, nevoia de a face efort sau de a forța și senzația că nu v-ați golit intestinele. Cauzele constipației pot varia de la severe la nu atât de severe, așa că este important să ajungi la rădăcina problemei înainte de a dezvolta un plan de tratament. Câteva dintre aceste cauze pot include lipsa fibrelor din alimentație, deshidratarea, un blocaj în colon, mușchii pelvieni slăbiți și multe altele, potrivit Cleveland Clinic.

În timp ce poate fi extrem de frustrant să te simți constipat, există, din fericire, multe modalități de a ameliora această problemă. Începând cu dieta ta este una dintre cele mai ușoare și mai accesibile dintre toate. 

 

Frunzele verzi

Dacă te lupți cu constipația, să consumi niște frunze verzi ar putea să te ajute să-ți pui în mișcare tractul digestiv. Frunzele verzi sunt un grup larg de legume care includ varza kale, spanacul, varza, rucola și multe altele. Aceste legume sunt pline de vitamine, minerale și fibre și chiar au fost legate de o încetinire a declinului cognitiv, notează Healthline. Potrivit Clinicii Mayo, toate aceste fibre înmoaie practic mișcările intestinale, în timp ce cresc greutatea generală. În esență, cu cât scaunul este mai voluminos, cu atât este mai ușor de eliminat.

 

Tărâțe de grâu

Dacă sunteți în căutarea unei surse versatile și pline de nutrienți pentru ameliorarea constipației, atunci nu căutați mai departe de tărâțele de grâu. Furnizând 13 grame de fibre (ceea ce ar însemna aproximativ 99% din valoarea zilnică a acestei substanțe), precum și cinci grame de proteine, tărâțele de grâu sunt un element de bază ideal în bucătărie pentru a vă ajuta să vă mențineți regulat, potrivit Healthline. Tărâța de grâu este de fapt "coaja" tare a bobului de grâu individual și este de fapt un produs secundar al procesului de măcinare. Este sărac în grăsimi și calorii, are o aromă de nucă și poate fi adăugat la brioșe, pâine și alte produse de patiserie pentru a crește conținutul de fibre și a crea mai mult volum.

 

Mere

Există multe motive pentru a iubi merele. În primul rând, sunt o gustare ușoară și sănătoasă pe care o poți lua pe fugă. Există, de asemenea, o mare varietate de arome de explorat. Și, în cele din urmă, este de notorietate faptul că sunt, în general, destul de gustoase. Potrivit Livestrong, merele sunt o sursă de fibre atât solubile, cât și insolubile. Ambele tipuri pot îmbunătăți sănătatea intestinală și, într-un punct care este esențial pentru cei care suferă de constipație, pot pune lucrurile în mișcare într-un mod eficient și, sperăm, fără durere.

Ar trebui să vă asigurați că includeți merele întregi în dieta dumneavoastră pentru a profita la maximum de acest fruct (WebMD). Dacă doriți să vă puneți în mișcare intestinele la micul dejun, puteți adăuga mere în fulgii de ovăz, iaurt și smoothie-uri. 

 

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o legumă rădăcinoasă care aduce un set bine garnisit de beneficii în ceea ce privește sănătatea digestivă, imunitară și oculară. Cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu cartofii dulci portocalii, dar există un sortiment de culori disponibile, inclusiv atât crem, cât și mov, fiecare dintre acestea având propriile beneficii unice (WebMD). 


În general, o cană de legume rădăcinoase conține șase grame de fibre totale pe porție, incluzând atât fibre solubile, cât și insolubile - un beneficiu destul de mare dacă vrei să ameliorezi constipația cronică. WebMD menționează, de asemenea, că cartofii dulci furnizează prebiotice, care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale generale prin încurajarea proliferării bacteriilor intestinale utile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel