Salata iceberg, beneficii pentru sănătate. Cu ce nutrienți vine și cum trebuie să o prepari pentru a profita de toate calitățile ei

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Salata iceberg este o importantă sursă de vitamine.

Salata iceberg are un gust neutru și oferă o senzație răcoritoare. Salata iceberg nu este la fel de bogată în nutrienți ca multe alte verdețuri, dar oferă unele beneficii.

Salata iceberg oferă cantități semnificative de vitamine A și K. De asemenea, are cantități mici de multe alte substanțe nutritive sănătoase. Deși are un conținut scăzut de fibre, are un conținut ridicat de apă. De asemenea, oferă calciu, potasiu, vitamina C și acid folic.

Nutrienții din salata iceberg vă pot ajuta să îndepliniți cerințele zilnice standard pentru mai multe vitamine și minerale. Acestea includ:

- Vitamina C, un antioxidant puternic care ajută la menținerea sistemului imunitar sănătos.

- Calciu, care menține oasele și dinții puternici. De asemenea, sprijină funcția musculară, funcția nervoasă, și coagularea sângelui.

- Vitamina K, o vitamină care alături calciu poate preveni fracturile osoase. Este, de asemenea, parte integrantă pentru coagularea sângelui.

- Vitamina A, un antioxidant puternic care ajută la menținerea vederii pe timp de noapte și a sănătății ochilor. De asemenea, susține creșterea celulelor.

- Folat, o vitamină B care ajută la producerea ADN-ului și a materialului genetic. Este deosebit de important pentru femeile care sunt gravide sau care sunt de planificare pentru a rămâne gravidă.

- Potasiul, un mineral care reduce tensiunea arterială prin diminuarea efectelor sării în dietă, potrivit Healthline.

Salata iceberg, diferită față de celelalte tipuri de salată

La fel ca majoritatea verdețurilor cu frunze, salata iceberg este săracă în calorii, zahăr și grăsimi. Salata iceberg are doar aproximativ o calorie pe frunză. Are un conținut de apă mai mare decât multe alte tipuri de salată verde. S-ar putea să nu fie la fel de ambalată în vitamine sau nutrienți ca soiurile de salată mai închise și mai colorate - cum ar fi salata verde cu frunze roșii sau spanacul - dar salata iceberg poate avea încă un loc într-un plan de dietă sănătoasă.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel