S-a stins din viață scriitorul și scenaristul Jean-Claude Carriere

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: David Tomaseti
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: David Tomaseti

Scriitorul, regizorul şi scenaristul Jean-Claude Carriere, care a colaborat în special cu regizorii Luis Bunuel, Jacques Deray şi Milos Forman, a murit luni seară, la vârsta de 89 de ani.

Carriere, care nu suferea de nicio boală anume, a murit în somn, în locuinţa sa din Paris, a anunţat Kiara Carriere.

După omagierea personalităţii şi realizărilor sale la Paris, care va avea loc în curând, Jean-Claude Carriere va fi înmormântat în satul natal Colombieres-sur-Orb din departamentul Herault aflat în sudul Franţei.

Definindu-se drept un "povestitor", Jean-Claude Carriere a semnat aproximativ 60 de scenarii, precum şi aproximativ 80 de lucrări (poveşti, eseuri, traduceri, ficţiuni, interviuri).

A fost, de asemenea, actor, dramaturg şi textier pentru Juliette Greco, Brigitte Bardot sau Jeanne Moreau.

Născut pe 17 septembrie 1931, Jean-Claude Carriere şi-a plasat viaţa sub semnul "întâlnirilor, prieteniei şi a maeştrilor vieţii", precum Dalai Lama, împreună cu care a scris o carte, sau cineastul spaniol Luis Bunuel, cu care a colaborat timp de 19 ani, până la moartea acestuia.

Bibliofil, pasionat de desen, astrofizică şi vin, iubitor de Taijiquan (artă marţială internă), Jean-Claude Carriere continua să fie foarte activ în pofida vârstei înaintate.

În 2018 a scris un ultim eseu, intitulat "Valea neantului", iar în 2020 a colaborat la scenariul filmului "Le sel des larmes" (Sarea lacrimilor) de Philippe Garrel, informează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel