Rutina alimentară de după concediu. Psihonutriționist: Important este să nu punem presiune pe noi

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cum putem să revenim la rutina alimentară sănătoasă după întoarcerea din vacanță.

Revenirea din vacanță înseamnă pentru cei mai mulți dintre noi câteva kilograme în plus, în ciuda dorinței cu care am plecat de acasă, de a ne menține rutina alimentară, dar și greutatea, așa cum a fost recomandată de specialiștii în nutriție.

Ce trebuie însă reținut, potrivit psihonutriționistului Andreea Coțofană, este faptul că odată cu încheierea concediului nu trebuie să ne pară rău nici pentru experiențele culinare, dar nici pentru ”amintirile” ponderale, iar revenirea la rutina alimentară să se facă progresiv, primul lucru fiind chiar ”alimentarea” frigiderului cu produse sănătoase.

”Important este să conștientizăm lucrul acesta și să o luăm de la început. Întoarcerea din vacanță este un nou început, nu trebuie să ne fie frică de cântar, mai ales că oamenii evită să se cântărească la întoarcere, important este să ne dăm un fresh start și să beneficiem de faptul că frigiderul este gol, să mergem la cumpărături cu o listă pe care avem alimente sănătoase și nu când ne este foame. Iar din acest moment putem să ne facem planuri alimentare. Să ne întoarcem la cele 2-3 mese regulate pe zi, gustări din fructe, batoane proteice, cu alimente curate, iaurturi, chestii mai light”, a explicat Andreea Coțofană, psihonutriționist, la Neatza de Weekend de la Antena 1.

Cât privește strategia pe care trebuie să o abordăm, mai spune psihonitriționistul, aceasta este una care a dat rezultate de fiecare dată. ”Important este să nu punem presiune pe noi și să nu ne pară rău de ceea ce am experimentat în vacanță și de suvenirul acela de kilograme în plus. E important să vedem ce putem face din acest moment și să ne întoarcem la niște strategii pe care le-am probat și funcționează. Adică cele trei mese, mișcare regulată, să începem să ne reluăm somnul, hidratarea de 2 litri de apă pe zi”, a subliniat Andreea Coțofană.

Astfel, din lista de produse pe care trebuie să le avem în atenție, pentru revenirea la o greutate dorită, nu trebuie să lipsească cele hipocalorice, alimente care pe lângă acest beneficiu au un plus de nutrienți, minerale și vitamine.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel