Rusia neagă că rachete ruseşti au lovit Polonia: „O provocare deliberată”

Data publicării:
foto: Foto Ilustrativ YoutubeWION
Descriere foto: foto: Foto Ilustrativ YoutubeWION

Ministerul apărării de la Moscova neagă că rachete ruseşti au lovit Polonia

Ministerul apărării de la Moscova a respins marţi seara ca pe o provocare intenţionată informaţiile conform cărora rachete ruseşti au căzut pe teritoriul Poloniei.

Presa locală preluată de Reuters relatase că doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene.

Pompierii de la faţa locului nu au putut da detalii, folosind doar termenul "explozie".

Informaţia că a fost vorba de rachete fusese difuzată de postul privat Radio ZET.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.

Ministerul rus al Apărării: „Declarațiile presei și oficialilor polonezi despre căderea rachetelor „rusești” în zona Przewodów sunt o provocare deliberată, forțele armate ruse nu au lovit nicio țintă în apropierea graniței ucrainene-polone”. 

Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press că rachetele erau ruseşti.

Departamentul american al apărării a comunicat că deocamdată nu poate confirma ştirile despre incident. "Adunăm în continuare informaţii", a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului., notează Agerpres.

 

Reacția Pentagon 

”E prea devreme după cum am spus. Știm că există o serie de atacuri cu rachete. Evaluăm faptul că au fost lansate de pe platforme aeriene de aeronave rusești. În acest moment nu avem niciun detaliu, deci vom continua să monitorizăm. Rușii folosesc forțele aeriene acum, își folosesc aceste forțe mai mult decât înainte. Este un lucru care îngrijorează Pentagonul. Cred că pe durata acestei campanii Rusia a folosit un set de capabilități, inclusiv rachete sol-sol, sau altele. Deci nu este ceva neobișnuit în sine, dar situația pe care o vedem acum, faptul că folosesc sisteme amplasate pe sol sau în aer, e în curs de desfășurare și urmărim acest lucru. Spațiul aerian deasupra Ucrainei este disputat. Evaluăm aceste lovituri care sunt disputate în afara teritoriului ucrainean, adică sunt lovituri de sine stătătoare”, a fost declarația făcută de către oficialul de la Pentagon, Patrick S. Ryder, declație  transmisă de Antena 3 CNN, citează DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel