România este din nou campioană europeană la culturism și fitness. Gabi Toncean: „Dintre 1200 de sportivi, ai celor 44 de națiuni participante, ai noștri au fost cei mai buni”

Data actualizării: | Data publicării:

Sportivii români se întorc din Spania cu un rezultat fabulos. România este pentru a doua oară consecutiv campioană europeană la fitness și culturism.

În clasamentul general, România a devansat țări cu tradiție, reprezentate de un număr mare de sportivi, precum Ungaria, Franța, Germania sau Italia. Culturistii români au ridicat trofeul deasupra capului de 41 de ori iar Dragoș Enuță este dublu campion European, cu titul câștigat la categoria Master Men's Games Classic Bodybuilding OVERALL și Master Men's Classic Bodybuilding OVERALL

Anul acesta, la Santa Susana în Spania,  membrii lotului național s-au calificat în 132 de finale și au câștigat 104 medalii, dintre care: 41 de aur, 41 de argint și 21 de bronz.

 

În clasamentul pe națiuni, echipa României a obținut rezultate extraordinare

 la Juniori și Masters - locul 1 din 32 de țări participante;

 la Fitness Challenge-Speed Fit - locul 1 din 6 țări participante;

 la Fitness - locul 2 din 31 de țări participante;

 la Culturism - locul 3 din 34 de țări participante.

Este un rezultat istoric, în spatele căruia a stat o muncă titanică, atât din partea sportivilor și a antrenorilor, cât și a echipei Federației Române de Culturism și Fitness. „Suntem, din nou, campioni europeni! România e pentru a două oară consecutiv pe primul loc în clasamentul națiunilor! Cu un total de 641 puncte, sportivii români au cucerit titlul și în 2023. Cel mai intonat imn la Campionatul European 2023 a fost cel al României. Dintre 1200 de sportivi, ai celor 44 de națiuni participante, ai noștri au fost cei mai buni! A fost o competiție acerbă și extraordinar de dificilă, care s-a desfășurat într-o sală arhiplină. Cu toate acestea, ne-am apărat titlul cu succes. Felicitări tuturor țărilor participate! Iar vouă, celor de acasă, vă mulțumim pentru susținere și pentru miile de comentarii de încurajare! Titlul de campioni europeni e și al vostru“,   a spus președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel