Rodica Popescu Bitănescu, plină de energie, la 83 de ani. Actrița a dezvăluit ritualul secret cu care se menține în formă

Data publicării:
Rodica Popescu Bitănescu, captură foto Pro Tv
Descriere foto: Rodica Popescu Bitănescu, captură foto Pro Tv

Rodica Popescu Bitănescu are 83 de ani și continuă să joace, să debordeze de energie și să încânte publicul. Iată secretul actriței. 

Marea actriță spune că își menține energia la cote maxime prin rugăciune și prin mișcare. Ea spune că își găsește mereu ceva de făcut, pentru a nu sta degeaba și că nu trece o zi fără să se roage.

 

„Sunt plină de energie pentru că sunt un om foarte credincios și mă rog în fiecare zi să fiu sănătoasă. Mă lupt să am mintea limpede, să îmi comand să fac ce vreau eu și să îmi fie bine.

Am multă activitate pentru că am învățat că nu este bine să faci nimic, trebuie să faci mereu ceva.

Sunt o bună gospodină, îmi place să fac piața, să gătesc, să mănânc, să scriu, să recitesc ce am scris, să mă informez, să fiu la zi cu tot ce se întâmplă.”, a declarat actrița la emisiunea ‘La Măruță’, de la PRO TV.

 

Rodica Popescu Bitănescu spune că a învățat să își păcălească mintea și să evite depresiile, asta pentru că nu și-a lăsat niciodată mintea să se plictisească. Ea spune că cea mai mare parte din viață a petrecut-o pe scenă. 

„Aud multă lume care cade așa într-o depresie, mulți oameni mult mai tineri ca mine. Eu nu am avut niciodată starea asta așa, să fiu disperată, nu prea am timp să fiu disperată. Dacă faci mereu câte ceva, păcălești creierul.

Eu tot timpul repet textele, revăd ce am scris, țin minte tot ce am făcut, monoloage întregi de la teatru. Dacă ar fi să fac o emisiune despre mine, vai, am muncit atât de mult că mai mult am stat pe scenă decât acasă.

Am fost plecată oriunde, am scris mereu, m-am dus peste tot, am povestit și m-am produs. Trebuie să repeți tot timpul, eu tot timpul repet. Interesant ce bine țin minte textele de acum 30, 40 de ani.

Eu tot timpul fac câte ceva. Urmează lansarea cărții pe care am scris-o.”, a mai spus ea

 

Cel mai mare defect: sinceritatea

 

Marea actriță a relatat o întâmplare de acum mai mulți ani, când, din pricina sincerității, a făcut o gafă monumentală. 

„În viață trebuie să transmiți. Toate se transmit, ura, dragostea, iubirea, gelozia. Toate piesele mele de teatru sunt bune. Știi cu ce am câștigat eu în cariera mea? Cu sinceritatea. Am făcut gafe mari din cauza sincerității.

Când a venit Radu Beligan director în Teatrul Național a scris că fiecare om al teatrului trebuie să dea o declarație despre tot ce a văzut în teatru. Eu am luat o coală de hârtie și am început să scriu tot ce cred eu despre fiecare om, dar sincer.

I-am distrus pe toți. Am început să întreb colegii ce au scris și am aflat că nu au declarat nimic. Eram singura care a scris.

Din clipa aia, în primul rând se făcea un culoar, eu treceam singură prin teatru, m-au ocolit mulți regizori, dar unii m-au luat pentru că eram sinceră. Oamenii nu au mai pomenit așa ceva.”, a mai spus actrița.

 

Rodica Popescu Bitănescu a apelat la operațiile estetice

 

În vârstă de 82 de ani, marea actriță pune mare preț pe modul în care arată. Astfel că, în urmă cu câțiva ani, a decis să apeleze la o intervenție chirurgicală de ridicare a pleoapelor, pentru un efect de întinerire. Leoaică fiind, artista are foarte multă încredere în ea și se iubește așa cum este, ba chiar regretă intervenția chirurgicală, despre care spune că nu a avut efect permanent, dar nici nu ar mai repeta-o.

„O singură dată am apelat (la operații estetice – n.r.). Mi-am tăiat puțin din pleoape, erau foarte grase. Mi s-a părut că au căzut un pic. Dar le-am operat degeaba, fiindcă au revenit la forma lor inițială. Probabil trebuia să-mi sparg arcada, pomeții, dar am renunțat. Buzele niciodată nu le-am făcut. Iar dungile pe gât le am și acum. Eu mă consider o femeie chiar superbă. O femeie bine și frumoasă”, a spus Rodica Popescu Bitănescu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. 


A avut gânduri sinucigașe în copilărie

 

Tot în cadrul emisiunii realizate de Denise Rifai, actrița a dezvăluit că psihicul a pus-o la grele încercări în copilărie. Rodica Popescu-Bitănescu a avut gânduri sinucigașe.

 

„Sunt Leoaică. Am înțeles, la un momentat dat, că Leoaica e predispusă la așa ceva. Eu am vrut să mă sinucid prima oară când eram elevă la liceul Lazăr. Vezi, am o sensibilitate anume și d-asta am scris o replică senzațională în piesa „Încă-i bine”, în această comedie.

Am explicat chestia asta cu sinuciderea și de ce nu m-am sinucis niciodată. Am avut un vis. Mi s-a trimis un vis pentru că Dumnezeu a văzut că eu tot o trag să mă omor, să mă omor. Am avut un vis fantastic care este povestit în piesă. Eram elevă și m-a prins furând, copiam, adică am copiat.
M-am simțit atât de prost față de această profesoară de matematică, o chema Teodorescu. Pe mine mă întreba: „Rodica, m-ai furat tu pe mine?” Mă gândeam în timpul ăsta. Noi suntem la etajul 2, eram la geam cu banca. Dacă m-aș arunca acum de pe geam? Oare aș muri, că îmi e rușine. Măi și nu m-am aruncat pentru că a trecut la altcineva. Era să o fac. Poate că mă schilodeam, poate că muream, nu știu ce se întâmpla. Eram un copil atât de curat și m-am simțit așa de prost la vârsta aia să mi se spună așa ceva, încât eram în stare să mă și omor. Ăla a fost începutul. Nu mai spun că de mică mă obseda că o să murim, dar nu să mă omor eu”, a povestit Rodica Popescu Bitănescu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel