Rodica Popescu Bitănescu, despre drama care i-a marcat copilăria: "Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică"

Data publicării:
Rodica Popescu Bitănescu, foto Antena 1
Descriere foto: Rodica Popescu Bitănescu, foto Antena 1

Rodica Popescu Bitănescu a vorbit despre drama care i-a marcat copilăria. 

Rodica Popescu Bitănescu nu a avut o copilărie ușoară. Încă din adolescență, marea actriță a avut de înfruntat probleme pe care nici adulții nu le puteau rezolva. Toate greutățile au făcut-o pe artistă să dezvolte atacuri de panică, despre care spune că, într-un final, au motivat-o să își depășească problemele din viață și să se îndrepte către teatru. 

Rodica Popescu Bitănescu, despre drama care i-a marcat copilăria

Marea actriță a povestit că slăbise foarte rău din cauza bolii și a foametei, care afectase România, în timpul ocupației sovietice. Totodată, Rodica Popescu Bitănescu recunoaște că a acea perioadă a afectat-o foarte rău. 

„Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice (n.r. 1957 – 1958), pe care am făcut-o eu, acasă la mine.

Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit. Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ. În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas.”, a declarat Rodica Popescu Bitănescu la Antena 3.

„Și aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale' – a dezvăluit marea actriță, la Antena 3.

Rodica Popescu Bitănescu, plină de energie, la 83 de ani. Actrița a dezvăluit ritualul secret cu care se menține în formă

Rodica Popescu Bitănescu: „Am fost o tipă foarte ambiţioasă”

Artista recunoaște că acea perioadă a afectat-o atât de mult, încât începuse să aibă atacuri de panică. Cu toate astea, Rodica Popescu Bitănescu se declară o femeie ambițioasă, motiv pentru care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a supraviețui. 

„Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat numai mâncărică de prune şi magiun. Am făcut gimnastică de disperare, ca să mă fortific.”

Am fost o tipă foarte ambiţioasă. Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă, să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină, să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Aveam atac de panică să mă rezolv, să fac ceva.„, a mai adăugat Rodica Popescu Bitănescu, pentru sursa citată.

Citește și: Rodica Popescu-Bitănescu, poveste de dragoste ca în filme: „Am căzut în cap imediat. O frumusețe de om”

A avut gânduri sinucigașe în copilărie

În cadrul emisiunii realizate de Denise Rifai, actrița a dezvăluit că psihicul a pus-o la grele încercări în copilărie. Rodica Popescu-Bitănescu a avut gânduri sinucigașe.

„Sunt Leoaică. Am înțeles, la un moment dat, că Leoaica e predispusă la așa ceva. Eu am vrut să mă sinucid prima oară când eram elevă la liceul Lazăr. Vezi, am o sensibilitate anume și d-asta am scris o replică senzațională în piesa „Încă-i bine”, în această comedie.

Am explicat chestia asta cu sinuciderea și de ce nu m-am sinucis niciodată. Am avut un vis. Mi s-a trimis un vis pentru că Dumnezeu a văzut că eu tot o trag să mă omor, să mă omor. Am avut un vis fantastic care este povestit în piesă. Eram elevă și m-a prins furând, copiam, adică am copiat. M-am simțit atât de prost față de această profesoară de matematică, o chema Teodorescu. Pe mine mă întreba: „Rodica, m-ai furat tu pe mine?” Mă gândeam în timpul ăsta. Noi suntem la etajul 2, eram la geam cu banca. Dacă m-aș arunca acum de pe geam? Oare aș muri, că îmi e rușine. Măi și nu m-am aruncat pentru că a trecut la altcineva. Era să o fac. Poate că mă schilodeam, poate că muream, nu știu ce se întâmpla. Eram un copil atât de curat și m-am simțit așa de prost la vârsta aia să mi se spună așa ceva, încât eram în stare să mă și omor. Ăla a fost începutul. Nu mai spun că de mică mă obseda că o să murim, dar nu să mă omor eu”, a povestit Rodica Popescu Bitănescu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel