Carmen Brumă, băutura care hidratează perfect vara: „O soluție pentru zilele caniculare”

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit cum obișnuiește să bea apa, în zilele caniculare.

Canicula devine din ce în ce mai greu de suportat, de la o zi, la alta, motiv pentru care oamenii caută diferite remedii de a scăpă de căldură. În ajutorul nostru vin nutriționiștii, care ne dezvăluie faptul că există anumite alimente care ne pot ajuta să suportăm mai bine temperaturile crescute din termometre. Cu toții știm că hidratarea este esențială în această perioadă, însă, dacă nu-ți dorești să bei apa simplă, Carmen Brumă are o rețetă inedită, care te va ajuta mult mai bine să suporți căldura interminabilă. 

„Astăzi vreau să vă arăt cum îmi fac apă infuzată cu plante aromatice și castravete, o soluție de hidratare pentru zilele caniculare. Mie îmi place să folosesc busuioc, mentă, rozmarin proaspete, castravete, lămâie și o apă echilibrată în minerale. Las combinația la frigider, aproximativ 30 de minute și o beau pe parcursul zilei, dar cel mai mul îmi place după antrenament, sper să o încercați și voi.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Când devine brânza cu roșii un pericol pentru siluetă. Dr. Anca Hâncu: „Dacă nu ne putem abține, mai bine le lăsăm deoparte”/ VIDEO

Apa cu castravete, recomandată și de Dr. Anca Hâncu

Invitată recent în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, Dr. Anca Hâncu dezvăluia faptul că și ea este adepta apei cu castravete. Aceasta legumă extrem de hidratantă îi oferă băuturii un gust extrem de fresh și răcoritor, devenind fix ceea ce ai nevoie pentru o zi caniculară.

„Eu vara beau apă plată, mai pun o lămâie, o felie de portocală sau chiar niște castravete, îi dă un gust proaspăt. Vara și tenul e mai frumos când mâncăm mai multe legume, fructe și când ne hidratăm cu apă proaspătă. Apa e senzațională și e importantă pentru noi, dar ne mai putem hidrata și prin alimentație.”, ne spune Dr. Anca Hâncu, în cadrul emisiunii.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de salată orientală, de dietă: „Foarte utilă pentru femeile de peste 40 de ani”


Care sunt cele mai hidratante alimente

Am întrebat-o pe specialistă și despre alimentele pe care ar trebui să punem accentul în această perioadă, dacă ne dorim o hidratare cât mai intensă și de lungă durată. În acest sens, trebuie să afli că lista nu este deloc mică și ar trebui să le incluzi în meniul zilnic, cel puțin pe parcursul zilelor toride de vară.

„Legumele, vegetalele ne aduc apă, iaurtul, sana, au o cantitate de apă și sunt potrivite pentru hidratare. Mai este faimoasă ciorbă, supa rece seara, o supă de roșii e ideală pentru masa de seară, alături de o felie de brânză.

Cred că castravetele e în top, când vorbim de hidratare. Apoi, mai avem roșiile, ardeii, toate ne hidratează, salata, toate au apă foarte multă, peste 90% și sigur pepenele roșu e vedetă, atenție însă la porție, pentru că ne aduce și zahăr. Nu mâncăm jumătate de pepene, ne punem într-un castron o porție de 200-250 de g. La fel discutăm și despre cireșe, căpșune, și ele ne hidratează, dar mâncăm cu măsură. În momentul în care nu facem exces, nu există pericol.”, ne mai dezvăluie specialista.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de înghețată de casă, fără zahăr. Este perfectă pentru persoanele aflate la dietă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel