Ridurile, semnul îmbătrânirii. Medic: Consumul de lichide cu paiul se numără printre principalele cauze ale apariţiei

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ridurile sunt linii, şanţuri şi pliuri care se formează la nivelul pielii. Acestea apar odată cu înaintarea în vârstă. 

Primele riduri pot apărea la o vârstă tânără. Sunt vizibile mai ales în zona ochilor, gurii, gâtului.

Acesta este motivul pentru care pe piaţa cosmeticelor exista foarte multe produse, pentru diverse vârste, cu diferite compoziţii, care nu numai că atenuează ridurile deja apărute, dar previn apariţia altora, potrivit New England Skin Center.

De ce apar ridurile

O mulțime de factori contribuie la apariția ridurilor. Medicul Oltjon Cobani explică pe pagina sa de Facebook care sunt cauzele care duc la apariția ridurilor.

”Riduri verticale ce apar deasupra buzelor şi care se numeau ridurile fumătorului, apar nu numai la persoanele care au acest viciu, dar şi la alte persoane fiind un semn al îmbătrânirii pielii şi a faptului că organismul nu mai produce colagen.

Mai mult, moştenirea genetică, expunerea în exces la soare şi consumul de lichide cu paiul se numără printre principalele cauze ale apariţiei acestor riduri.

Sunt riduri care apar preponderent la femei care îşi pierd volumul buzelor. Bărbaţii sunt mai feriţi, datorită foliculilor de păr care împiedică încordarea excesivă a muşchiului din acea zonă”, explică medicul.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 16 iun 2022, 12:03 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience