Ridichea, 4 beneficii UIMITOARE pentru SĂNĂTATE. Ce efecte are asupra organismului

Data actualizării: | Data publicării:
Ridichi, foto Unsplash/ autor: Dimitri Houtteman
Descriere foto: Ridichi, foto Unsplash/ autor: Dimitri Houtteman

Ridichile sunt sărace în calorii și oferă o gamă largă de nutrienți. Iată ce beneficii au asupra organismului. 

O ceașcă de ridichi crude are mai puțin de 20 de calorii, doar 4 grame de carbohidrați (aproape 2 grame ca fibre) și aproape un gram de proteine. Ridichile conțin aproximativ 30% din valoarea zilnică necesară de vitamina C, precum și cantități mici de vitamine B, potasiu, calciu, fier și magneziu.


Ridichile te ajută în lupta împotriva infecțiilor


Ca membru al familiei de legume crucifere, ridichile conțin sulf. S-a demonstrat că acești compuși reduc inflamația, protejează celulele împotriva agenților cauzatori de cancer și interferează cu creșterea celulelor canceroase. Compușii din ridichi au demonstrat, de asemenea, activitate antibacteriană, inclusiv împotriva bacteriilor Helicobacter pylori , care sunt legate de ulcere și cancer de stomac.


Ajută la combaterea cancerului


Antioxidantul a devenit un cuvânt cheie care desemnează un aliment ca fiind sănătos sau care are beneficii funcționale. Antioxidanții s-au dovedit într-adevăr că joacă un rol în reducerea inflamației și protejarea celulelor de daune, în apărarea îmbătrânirii premature și a bolilor.


Cercetătorii au observat că ridichile, care au fost utilizate în medicina populară din cele mai vechi timpuri, oferă mai multe tipuri de antioxidanți. Acestea se găsesc în rădăcina comestibilă a legumei, precum  și în muguri, semințe și frunze. Oamenii de știință cred că compușii naturali pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. 


Ridichile te protejează împotriva diabetului


Un studiu din 2017 publicat în Nutrients a analizat legătura dintre ridichi și diabet. Aceasta a inclus suc de rădăcină de ridiche, extract și muguri. Cercetătorii au remarcat că efectele protectoare sunt probabil legate de capacitatea legumelor de a spori mecanismul de apărare antioxidant al organismului și de a influența pozitiv modificările de glucoză declanșate hormonal. Ridichile par, de asemenea, să reducă absorbția glucozei în intestin și să promoveze absorbția glucozei, care reduce nivelul zahărului din sânge. 


Beneficii pentru ficat


Aceste legume sunt ideale pentru a-ți menține ficatul sănătos. Ridichile sunt detoxifiante și curăță sângele de toxine. Sunt foarte recomandate persoanelor care au icter, deoarece reglează și reduc nivelul de bilirubină. Ridichile protejează și eritrocitele, contribuind la oxigenarea sângelui.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel