Rețeta zilei. Vinete în sos de roșii cu năut. Gustos și ușor de preparat

Vinete, foto Unsplash/ Jack Shingai
Descriere foto: Vinete, foto Unsplash/ Jack Shingai

Această rețetă de vinete în sos de roșii cu năut este delicioasă și ușor de gătit. Află de ce ingrediente vei avea nevoie și cât de simplu o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente: 


3 vinete 

500 gr sos de roșii 

150 gr năut fiert

1/2 linguriță coriandru măcinat

sare, piper negru, oregano 

300 gr iaurt grecesc


Mod de preparare:


Vinetele trebuie coapte pe grătar sau în cuptor. Se lasă la răcit și se curăță de coajă. Le tăiați în 3 fâșii pe lungime. Semințele vor fi îndepărtate cu ajutorul unei furculițe. Se presară cu sare și se lasă la scurs. 

Într-o tigaie, punem o lingură de ulei și după ce s-a încins punem năutul. Se presară cu sare, piper și se lasă la rumenit. Spre final adăugați și coriandrul. 

Se adaugă năutul în sosul de roșii. Vinetele vor fi și ele rumenite în puțin ulei. 

Într-un vas termorezistent puneți sosul de roșii cu năut. Peste adăugați vinetele și turnați un alt strat de suc de roșii cu năut. 

Băgați la cuptor pentru 15 minute la 200C. 

După ce este gata, presărați oregano deasupra. 

Iaurtul trebuie frecat cu puțină sare până devine cremos. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 30 iun, 14:33 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play