Rețeta zilei. Cori Grămescu: O idee de prânz super gustoasă – sautée de mazăre cu mentă și somon

Data actualizării: | Data publicării:
Rețeta zilei. Cori Grămescu: O idee de prânz super gustoasă – sautée de mazăre cu mentă și somon, foto Facebook/ Cori Gramescu
Descriere foto: Rețeta zilei. Cori Grămescu: O idee de prânz super gustoasă – sautée de mazăre cu mentă și somon, foto Facebook/ Cori Gramescu

Cori Grămescu, Life Coach și Nutriționist, vine cu o propunere delicioasă pentru masa de prânz.

Rețetă de sautée de mazăre cu mentă și somon 


„Ingrediente:
câteva crenguțe de mentă
400 de g de mazăre extra-fină congelată 
ulei de măsline
2 bucăți de somon sau păstrăv somonat
salată iceberg
oțet de zmeură

▫Preparare: 
Se pun 4-5 crengi de mentă bine spălate se pun la fiert împreună cu 400 de g de mazăre extra-fină congelată. Când mazărea se înmoaie, se scot boabele în sită și se înlătură frunzele de mentă. Se sotează boabele de mazăre în 10 g ulei de măsline, 5 linguri de apă și se adaugă la final mentă proaspăt tocată. Se asezonează cu sare de mare și zeamă de lămâie iar medalioanele de somon se gătesc pe hârtie pergament la cuptor. O porție înseamnă un medalion de somon și 8 linguri de sautée de mazăre, împreună cu o garnitură de salată iceberg asezonată cu sare, piper alb și oțet de zmeură”, a scris Cori Grămescu pe pagina ei de Facebook. 

 

Trucuri pentru a te menține hidratat în zilele caniculare

 

Cori Grămescu a explicat cât de importantă este hidratarea pentru sănătate, dar și care sunt trucurile pe care ea le folosește pentru a se menține hidratată pe tot parcursul zilei. 

”Hidratarea corectă este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru și ne ajută să avem o digestie bună, un sistem imunitar puternic și o funcționare corectă a sistemului circulator. În sezonul cald, organismul simte nevoia unui consum mai mare de apă și, de aceea, sunt foarte atentă să mă hidratez corect. O să vă mărturisesc câteva trucuri prin care reușesc să îmi mențîn corpul hidratat și să mă bucur de o alimentație echilibrată, care îmi da energia necesară pentru a face față unei zile agitate.

Primul pas este să beau mai multa apă decât de obicei, dar un truc foarte bun pentru a-mi menține organismul în parametri optimi de funcționare este să integrez în alimentația mea alimente integrale, bogate în apă. Acestea au o densitate mare de nutrienți și conțîn puține calorii. 

În plus, ele asigură un context nutrițional benefic pentru sănătatea noastră. Încerc, ori de câte ori pot, să mănânc atât la mesele principale, cât și la gustările de peste zi, preparate simple cu ingrediente naturale, fie gătite în casa , fie cumpărate. Cred că e util să ne adaptăm alegerile alimentare nu doar regulilor nutriției sănătoase, ci și programului nostru din ziua respectivă, pentru a ne menține o stare generală de echilibru. 

 

Din fericire, eu având un program destul de activ, găsesc foarte multe variante de preparate sănătoase, gustoase și ușor de mâncat în magazinele alimentare, de la iaurturi la salate și mâncare gătită deja preparată. 

Necesarul de apă din corpul nostru este asigurat la un aport de 40-44 ml de apă/kilogram corp. Eu reușesc să mi-l asigur din apă, sucuri naturale de legume și fructe, supe și alimente bogate în apă, precum: castraveții, salata iceberg, țelină, ridichile, roșiile, ardeiul gras verde, conopida, pepenele, spanacul, căpșunile, broccoli, grapefruit, portocală, zmeură, caise, prune, mere, pere, struguri, cireșe, zucchini ș.a.m.d”, a explicat Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel