Rețeta zilei: Ciorba de spanac, izvor de sănătate. Recomandarea nutriționistului Wasim Nazer

Data actualizării: | Data publicării:
Reșetă ciorbă de spanac. Foto Unsplash/ Autor Megan Markham
EXCLUSIV
Descriere foto: Reșetă ciorbă de spanac. Foto Unsplash/ Autor Megan Markham

Te-ai gândit vreodată că o supă consumată la vremea ei înseamnă câteva kilograme bune în minus? Sau că o ciorbă bine gătită poate să-ți consolideze sistemul imunitar responsabil să te ferească de avalanșa de viruși și bacterii? Recomandarea nutriționistului Wasim Nazer: Ciorba de spanac. 

 „Ciorbele și supele sunt, fără doar și poate, cele mai complete feluri de mâncare din bucătăria noastră. Conțin foarte multe elemente nutritive datorită diversității legumelor adăugate în compoziția lor. Pe lângă faptul că este hrănitoare, zeama - așa cum le place multora să o numească - rezolvă multe dintre problemele de digestie (constipația, în principal). De asemenea, pentru un plus de colagen, care are beneficii clare asupra articulațiilor, dar și a piele, se recomandă ca pe lângă legume, în ciorbă să se adauge oase de vită sau carne de găină de casă cu tot cu piele. Mai mult decât atât, ceea ce ne interesează în special în această perioadă, ciorbele și supele sunt recomandate celor care vor să slăbească. De exemplu, un bol de supă de 150 de grame are între 200 - 250 de calorii.”, a explicat nutriționistul pentru Spectacola.


Nutrișionistul Wasim Nazer recomandă ciorba de spanac copiilor, pentru a preveni anemia.


 CITEȘTE ȘI: Dietă. Șase rețete de supe și ciorbe pentru slăbire și creșterea imunității, recomandate de nutriționist EXCLUSIV


Rețetă ciorbă de spanac:

INGREDIENTE 

500g spanac proaspăt
2 morcovi
o jumătate de țelina
o ceapa tocata mărunt
2 cartofi
2 linguri de ulei
zeama de la o lămâie
2-3 linguri de bulion
sare
leustean sau mărar


MOD DE PREPARARE


Pune apă la fiert într-o oală suficient de încăpătoare.
Cât timp fierbe apa, curăță spanacul de codițe și spălă-l în câteva ape.
După ce apa a ajuns la punctul de fierbere adaugă spanacul și lasă-l acolo 2-3 minute, până când volumul acestuia s-a micșorat vizibil. Varsă apoi spanacul într-o strecurătoare și lasă-l să se răcorească puțin, pentru a-l putea mărunți cu un cuțit mai târziu.
Între timp pune cele două linguri de ulei într-o oală și călește ceapa împreună cu morcovul și țelina date pe răzătoare.
Adaugă apă și lasă legumele să fiarbă 5 minute.
După ce au trecut cele 5 minute de fierbere, poți să adaugi și cartofii tăiați cubulețe.
După ce cartofii au dat câteva clocote și sunt aproape făcuți, adaugă spanacul mărunțit, cele două linguri de bulion și lasă să mai fiarbă până cartofii sunt bine fierți.
Poti începe să condimentezi ciorba după gust, cu sare, zeamă de lămâie și leuștean.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel