Rețetă tradițională: Fursecuri cu ciocolată și nucă de cocos

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Fursecurile cu ciocolată și nucă de cocos sunt foarte gustoase și se prepară foarte ușor.

 

INGREDIENTE: 

200 gr unt 

2 galbenusuri

100 gr zahar pudra

1 praf de copt

un praf sare

vanilie

5 ml otet

300 gr faina


Decor: ciocolata , nuca de cocos

 

MOD DE PREPARARE:  Untul se omogenizeaza cu zaharul pana devine spuma. Adaugam galbenusurile, sarea, vanilia, praful de copt stins in otet si amestecam bine.Adaugam faina si amestecam.Se pune copozitia intr-un pos cu sprit si se toarna aluatul,  sub forma de aveline trase,  intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc la cuptor si se coc la foc mediu , 180-200 C pana capata la baza o culoare aurie. Ciocolata se topeste pe baie de abur. Dupa coacere si racire fursecurile se trec (cu varful) prin ciocolata , se pun pe hartie si decoram cu nuca de cocos. Se introduc la rece pentru 30 minute.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 14 oct, 19:33 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play