Rețetă tradițională: Ciorbă de somn în zeamă de varză

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Ciorba de somn în zeamă de varză este un adevărat deliciu și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE:

1 bucată cap si coadă somn

1 ceapă

1 morcov

1 bucată telină

1 ardei gras

1 lingură ulei

1 lingura orez

sare

piper

zeama de varza dupa gust

200 gr rosii pasate

leustean verde

 

MOD DE PREPARARE: Spălam pestele și îl punem la fiert pentru 10 minute într-o oala cu apa cât să îl acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea și trecem zeama printr-o sita, Curățam legumele, le spălam și le tăiem în cuburi mici. Într-o oala punem legumele la calit în ulei. Le lașam să se înmoaie ușor, apoi stingem cu zeama de la peste. Când începe să clocotească adaugăm orezul, apoi, după 10 minute roșiile. Scoatem carnea de peste de  pe oase. După ce au fiert și roșiile 5 minute punem carnea în zeama, adaugăm zeama de varza după gust, sare și piper și daca mai este nevoie completam cu apa în care a fiert pestele. Fierbem 2-3 minute, adaugăm leușteanul tocat fin și oprim focul. Servim ciorba fierbinte cu ardei iute și mămăligă.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 24 sep, 15:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play