Rețeta specială de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret pe care-l folosește pentru un gust inedit

Data publicării:
Cătălin Scărlătescu, rețetă de drob, captură video Youtube
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu, rețetă de drob, captură video Youtube

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum pregătește drobul pentru masa de Paște.

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar bucătarii chefi sunt gata să dezvăluie cele mai ascunse rețete ale preparatelor tradiționale, care să facă masa de sărbătoare completă. Printre aceștia se numără și chef Cătălin Scărlătescu, care a dezvăluit rețeta sa specială de drob de miel, pe care o prepară de fiecare dată. Vedeta de la Antena 1 a alcătuit lista ingredientelor, iar modul de preparare este unul extrem de ușor, iar fiecare gospodină îl poate realiza în propria bucătărie. 

 

Ingrediente:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

Prima dată, trebuie să spălați bine carnea și organele, după care să le tăiați cubulețe mai mari. Carnea va fi ulterior călită în uleiul ncins, iar când este gata se dă prin robotul de carne, pentru a fi măruntă. Între timp, trebuie să pregătiți și legumele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul, care se toacă mărunt și se adaugă peste carnea tocată. Spargeți apoi și ouăle în compoziție și amestecați totul, până când toate aromele se omogenizează bine. Adăugați și sare și piper după gust.

Drobul de miel va fi copt la cuptorul preîncălzit la 140 de grade, timp de 50 de minute. Pentru un plus de aspect, se pot adăuga și câteva ouă fierte în mijloc. Poftă bună!

Te-ar putea interesa și: Cătălin Scărlătescu, rețetă inedită de murături: „Așa le punea bunica mea. Ăsta e secretul”

Cătălin Scărlătescu, confesiuni de la începutul carierei

Dacă acum mii de români așteaptă să îi afle secretele culinare, în trecut, Cătălin Scărlătescu a făcut sacrificii uriașe pentru a atinge succesul de care se bucură astăzi. Acestea vorbea recent despre începuturile sale în bucătărie, care nu au fost deloc ușoare. 

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo.”, declara în urmă cu ceva timp Cătălin Scărlătescu, potrivit adevărul

Citește și: Cozonacul lui Scărlătescu. Rețeta secretă a celebrului chef: “Secretul cozonacului perfect stă în...”

Când a gătit pentru prima dată

Pasiunea pentru bucătărie o are de la vârste fragede, spune bucătarul chef, care și-a început călătoria în acest domeniu printr-un preparat tradițional din bucătăriile românilor. 

„La 7 ani am făcut la telefon prima mea tocană de cartofi cu bunica mea și uite așa am început să gătesc în bucătărie. La 17 ani am lucrat prima dată oficial în Eforie Sud în 1987 și am început așa ușor. Nu știu să fac altceva .”, a povestit Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului „La fileu”.

VEZI și: Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel