Rețetă: Sogan Corbasi: Supă turcească de usturoi

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Supa de usturoi, sogan corbasi, este o rețetă turcească tradițională.

INGREDIENTE

 4 căpățâni de usturoi

 2 cepe mari 

4 linguri unt 

4 linguri făină 

500 ml lapte

 500 ml vin alb

 500 ml supă de legume

 sare

 piper 

chimen

 

MOD DE PREPARARE:  Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se spală. Usturoiul se toacă mărunt, iar ceapa se taie rondele şi se separă inelele unele de altele. Într-o oală potrivită, se pune untul la topit, la foc mic. Se adaugă usturoiul, se sărează şi se piperează, se amestecă bine şi se lasă la călit, până se împrăştie în încăpere aroma puternică. Se adaugă făina şi se amestecă încontinuu, să nu se formeze cocoloaşe. Imediat, se toarnă laptele, continuând amestecarea. Se pun şi inelele de ceapă.  Când sosul are o consistenţă omogenă, se toarnă vinul, amestecând. După 3-4 minute, se adaugă şi supa de legume, se acoperă vasul şi se lasă la fiert, până când inelele de ceapă se înmoaie. Se mai amestecă din când în când.
 Se serveşte fierbinte, ornată cu chimen, crutoane sau cu pâine prăjită.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 20 oct, 12:48 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play