Rețetă mic dejun sănătos: Toast cu ridichi și ou

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Joseph Gonzalez
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Joseph Gonzalez

Toastul cu ridichi și ou se numără printre cele mai sănătoase preparate pentru a fi servite la micul dejun.

INGREDIENTE:

1 felie de pâine
1 ridiche roșie
1 fir mic de pătrunjel
câteva rondele de ceapă verde
brânza de capră tartinabilă
1 ou
puțin unt
puțin sos picant
germeni de ridiche
sare, piper negru

MOD DE PREPARARE: Felia de pâine se unge cu un strat subțire de unt. Se prăjește pe tigaia grill încinsă la maxim până se rumenește placut pe ambele parti. Se scoate pe o farfurie si se lasă să se răcoreasca.Ridichea se taie felii subtiri. Se adaugă pătrunjelul tocat si ceapa rondele. Se amestecă și se presara cu putina sare.Oul se prepră dupa care il condimentati cu sare si piper.Se unge painea prajita cu un strat de branza de capra.Se aseaza felii de ridiche deasupra, usor suprapuse.Se pune deasupra oul ochi. Se picura putin sos  peste ou.Se decoreaza cu germeni de ridiche.Se serveste imediat.

Omletă cu cartofi dulci

INGREDIENTE: 

Omleta 

6 oua
2 linguri ulei
1 lingura cu varf branza moale (ricotta, branza de capra, brie)
sare, piper negru

Cartofi dulci copti 

4 cartofi dulci
3 fire ceapa verde
1 lingura ulei
sare, piper negru

MOD DE PREPARARE: 

Pregatiti prima data cartofii dulci. Se curata cu aparatul de curatat legume si apoi se taie rondele groase de un deget. Se presara cu sare si piper negru si apoi se adauga uleiul. Se amesteca.Se pun cartofii intr-o tava termorezistenta in care sa incapa unii langa altii, putand fi usor suprapusi. Se coc la 180C timp de 45 minute. Dupa acest timp se verifica unul sa fie complet facut, adica cremos in interior.Se scoate tava din cuptor si se adauga ceapa verde taiata rondele. Se amesteca.
* cartofii se pot pregati astfel si cu 1-2 zile inainte; se vor pastra la frigider pana e nevoie de ei; din aceasta cantitate de cartofi dulci copti veti putea face 3 omlete mari (din 6 ou fiecare).Cand doriti sa preparati omleta, puneti uleiul intr-o tigaie de aprox 26 cm. Asezati pe fundul ei rondele de cartofi dulci (1/3 din cartofii dulci copti mai sus). Aveti grija sa luati si ceapa verde. Incingeti usor tigaia cu cartofi, pe foc mic.Pana se incinge tigaia, bateti bine 6 oua cu sare si piper negru. Cand uleiul din tigaie sfaraie turnati ouale. Aseteptati cateva secunde sa vedeti ca omleta se incheaga pe margini si imediat mutati tigaia in cuptor la 190C timp de 10-13 minute (verificati dupa 10 minute sa fie inchegata deasupra).Rasturnati omleta pe o farfurie larga. Decorati cu bucatele de branza moale, putina ceapa verde de pe cartofii copti, rasniti piper negru, presarati fulgi de chili daca doriti sa fie putin picanta si picurati 2 lingurite ulei masline deasupra. E buna calda sau la temperatura camerei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel