Rețetă de tortilla spaniolă. Cele trei ingrediente pentru un mic dejun simplu și sănătos / VIDEO

Data publicării:
Tortilla spaniolă. Captură video TokTok
Descriere foto: Tortilla spaniolă. Captură video TokTok

Este pufoasă, sățioasă și atât de gustoasă încât va deveni rapid noul tău mic dejun preferat.

Cum să prepari tortilla spaniolă acasă

Deși numele ar putea sugera altceva, o tortilla spaniolă nu seamănă deloc cu o tortilla mexicană. În schimb, este mult mai apropiată de o omletă umplută cu garnituri gustoase și este atât de ușor de făcut. Pentru a reuși această rețetă, veți avea nevoie de doar trei lucruri - în primul rând, o tigaie antiaderentă de dimensiuni medii. În al doilea rând, ingrediente pregătite corespunzător. Și, în cele din urmă, un capac sau o farfurie mai mare decât circumferința tigăii pentru a ajuta la întoarcerea tortillei odată ce este aproape complet gătită. Și da, cea mai dificilă parte a preparării acestui fel de mâncare este pur și simplu să o întorci pe o farfurie. 


Într-un videoclip recent de pe TikTok realizat de @sylvmartins, Sylvio Martins împărtășește rețeta sa simplă de preparare a unei tortilla Española infailibile, folosind trei ingrediente simple:  cartofi, ouă și o ceapă. 

Pentru a pregăti acest fel de mâncare delicioasă, Martins începe prin a pregăti „mise en place”, adică ingredientele. Acest lucru înseamnă decojirea, tăierea și înmuierea câtorva cartofi aurii, urmată de bătutul mai multor ouă și de tăierea unei cepe galbene. Odată ce ingredientele sunt pregătite, el pune cartofii și ouăle la poșat ușor în ulei de măsline până când sunt moi și fragede, dar își pot păstra forma.


Acum, partea distractivă: Pentru a lega totul împreună și a forma o cupolă gigantică asemănătoare unei omlete, Martins adaugă ouăle în tigaie. Odată ce fundul s-a rumenit și ouăle sunt gătite aproape complet, el folosește cu grijă un capac pentru a întoarce tortilla  și o așează înapoi în tigaie pentru a termina de gătit. Rezultatul? Un mic dejun  plin de proteine pe care îl poți mânca pe loc sau îl poți păstra pentru mai târziu. Se păstrează bine în frigider pentru a te bucura de el toată săptămâna.

@sylvmartins TORTILLA ESPAÑOLA ???????? #food #cooking #parati #spanish #foodtiktok ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K


Ce face ca această rețetă de tortilla spaniolă să fie atât de potrivită pentru micul dejun

Toate cele trei ingrediente se laudă cu o sumedenie de beneficii pentru sănătate, care variază de la stimularea creierului la sănătate intestinală și proprietăți antiinflamatorii. Ouăle, care reprezintă o treime din preparat, conțin aproximativ șase grame de proteine per ou, sunt bogate în colină (care vă sprijină sistemul nervos și funcționarea cognitivă) și sunt pline de fier care stimulează sistemul imunitar.


Între timp, cartofii nu numai că sunt economici, dar sunt, de asemenea, bogați în fibre sănătoase pentru intestine, potasiu și vitamina C - aproximativ 45 la sută din valoarea zilnică, mai exact. Și, în cele din urmă, ceapa nu este bună doar pentru a adăuga  aromă și pentru a te face să plângi. Acest allium ajută la creșterea biodisponibilității zincului și a fierului din alimente, potrivit wellandgood.


Rețetă spaniolă de tortilla

Pentru 12 porții

Ingrediente

3 cartofi aurii medii, decojiți, tăiați în semicercuri și puși la înmuiat
1 ceapă galbenă medie, tăiată felii subțiri
6 ouă
1 1/2 până la 2 căni de ulei de măsline
Sare după gust

1. Se curăță cartofii aurii spălați și se taie în semicercuri. Apoi, se pun la înmuiat într-un castron mare plin cu apă rece. După câteva minute, strecurați apa și uscați ușor cartofii cu un prosop de hârtie.

2. Între timp, într-o tigaie antiaderentă medie, preîncălziți uleiul la foc mediu. Odată ce uleiul este suficient de fierbinte pentru a face bule ușor în jurul cartofilor, adăugați cartofii și puneți-i la poșat ușor. După ce au trecut cinci minute, adăugați ceapa și gătiți încă 15 minute. Scoateți umplutura și puneți-o deoparte într-un castron mare. După ce uleiul s-a răcit ușor, transferați-l într-un recipient termorezistent.

3. Se condimentează amestecul de cartofi și ceapă, precum și ouăle bătute. Apoi, adăugați ouăle și amestecați ușor pentru a le combina.

4. Adăugați puțin din uleiul de gătit rezervat în aceeași tigaie și preîncălziți la foc mare. Odată ce uleiul este încins, adăugați amestecul de ouă și cartofi și reduceți la foc mediu-mare. Cu ajutorul unei spatule, împingeți amestecul pentru a acoperi toate marginile - gătiți timp de trei până la cinci minute, sau până când fundul devine auriu.

5. Folosind un capac sau o farfurie, întoarceți cu grijă tortilla. Glisați-o ușor înapoi în tigaie, opriți aragazul și lăsați căldura reziduală să gătească partea de jos.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel