Rețetă de salată cu somon și cartofi. Surprinde-i pe cei dragi de Buna Vestire cu un preparat delicios și simplu de pregătit

Data publicării:
Salată cu somon și cartofi
Descriere foto: Salată cu somon și cartofi

Iată ce rețetă îți propunem să pregătești pentru cina ce are loc pe 25 martie 2024.

De Buna Vestire, adică pe 25 martie, toți creștinii care țin Postul Paștelui au dezlegare la pește, aceasta fiind și prima ocazie de a consuma acest aliment, de la începutul perioadei, urmând, ca mai apoi, abia de Florii să mai ai voie să ai pe masă preparate de pește. Așadar, astăzi este o ocazie excelentă de a-i surprinde pe cei dragi cu o rețetă specială cu pește, care să fie savurată la cina pe care o puteți lua în familie.

Dacă ești în pană de idei și nu știi exact pentru ce să optezi, noi îți vom prezenta o alternativă perfectă pe care o poți găti extrem de repede, care este și foarte delicioasă și care e ideală și pentru persoanele aflate la dietă. Ai, deci, o multitudine de motive pentru care să pregătești rețeta de mai jos, care este, de fapt, o salată de somon cu cartofi.

Ingrediente:

  • un file de somon
  • 2 cartofi mai mici sau medii
  • sare, piper, cimbru
  • ulei de măsline
  • frunze de salată
  • ceapă verde
  • maioneză de post
  • muștar

Mod de preparare:

Prima dată, trebuie să pui somonul și cartofii la cuptor, într-o tavă specială. Ambele ingrediente se condimentează cu sare, piper, cimbru și cu puțin ulei de măsline. Tava trebuie introdusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 25-30 de minute. 

Într-un bol, se pune o linguriță de muștar, dar și 2-3 de maioneză de post și se amestecă bine. În cazul în care nu ții post, poți urma pașii din rețeta de mai jos, care spun că ar trebui să adaugi aici și un ou fiert, cât și puțin iaurt grecesc. Se mai adaugă, de asemenea, sare și piper și se amestecă bine.

Conținutul obținut se pune peste salata spălată, peste care trebuie să adaugi și somonul, ceapa verde tăiată cuburi și cartofii, iar totul e o bunătate. Poftă bună!

VEZI și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă ninge de Buna Vestire, pe 25 martie. Dan Negru, mesaj pentru români: „Nu vă speriați!”

Rețeta video:

@andreea.cercel3 Cea mai buna salata cu somon pe care am mâncat-o Am pus somonul și cartofii la cuptor, dar și un ou la fiert. Cand sunt gata, am amestecat intr-un bol o lingurița de muștar, una de maioneza și iaurt grecesc cu oul, cartofii, sare și piper. Conținutul obținut se pune peste salata, peste care adaugi somonul, ceapa verde și e o bunătate. #salmon #salmonrecipe #salmonsalad #salad #cooking #dinner #healthyfood #fitnessmotivation #easyrecipe #foodporn ♬ Mucho Mambo (Sway) - Galwaro & Karl8 & Andrea Monta

Beneficiile consumului de somon

Trebuie să mai știi și faptul că consumul de somon are, pe lângă gustul bun, și numeroase beneficii pentru sănătate, făcând ca acest pește să fie alegerea ideală pentru o alimentație echilibrată. Bogat în acizi grași omega-3, el este recunoscut pentru proprietățile sale nutritive remarcabile.

Unul dintre principalele beneficii ale consumului de somon este, astfel, susținerea sănătății inimii. Omega-3-urile, în special acidul eicosapentaenoic și acidul docosahexaenoic, reduc riscul de boli de inimă prin scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, precum și prin prevenirea formării cheagurilor de sânge.

De asemenea, acest tip de pește este și o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru menținerea și dezvoltarea musculaturii. Consumul regulat de proteine poate contribui la creșterea masei musculare și la menținerea unei greutăți sănătoase.

Somonul este, de asemenea, o sursă importantă de vitamine și minerale. Este bogat în vitamina D, care ajută la absorbția calciului și la menținerea sănătății osoase, și conține cantități semnificative de vitamine din complexul B, precum niacina, vitamina B12 și vitamina B6, esențiale pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a metabolismului.

Pe lângă aceste beneficii, somonul conține, de asemenea, antioxidanți puternici, cum ar fi astaxantina, care poate ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și la reducerea inflamației din organism. Așadar, există numeroase motive pentru care trebuie să-l pui pe masă de Buna Vestire.

Citește și: Buna Vestire, sărbătorită pe 25 martie 2024. Ce este strict interzis să faci astăzi. Este prima dezlegare la pește în Postul Paștelui



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel