Ce se întâmplă, de fapt, dacă ninge de Buna Vestire, pe 25 martie. Dan Negru, mesaj pentru români: „Nu vă speriați!”

Data publicării:
Sursa foto: Dan Negru, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Dan Negru, Instagram

Dan Negru a dezvăluit motivul pentru care trebuie să ne bucurăm dacă avem parte de ninsori pe 25 martie.

Vremea schimbătoare de afară îi face pe foarte mulți oameni să-și facă griji cu privire la recoltele ce pot avea de suferit, de pe urma temperaturilor care sunt ba în creștere, ba în scădere. Dacă pentru câteva zile bune ne-am putut bucura de un început de vară în toată regulă, acum pare că iarna și-a reintrat în drepturi, lucru care e perfect firesc, spune Dan Negru. Ca de fiecare dată, celebrul prezentator TV a avut o reacție cu privire la subiectul care stă pe buzele oamenilor zilele acestea, spunând faptul că, de fapt, ninsorile aduc bunăstare, chiar dacă pică la finalul lunii martie.

„Nu vă speriați de ninsorile de primăvară! “Zăpada mieilor” e dinaintea breaking news-urilor apocaliptice! Îi spune așa pentru că e vremea când se nasc mieii !
Când nu e în condiții extreme și când vine la timpul potrivit e cea mai bună rezervă de apă in pământ. Aduce recolte bogate și burse agricole profitabile! E BUNĂVESTIRE! Nu vă speriați! Dimpotrivă!
Ultima poezie scrisă de Nichita Stănescu in noaptea dinaintea morții a fost despre zăpada mieilor:
“Să ningă peste noi cu miei doar astăzi! Să ningă inima în noi.
Noi niciodată nu am fost noroi,
O spun şi mieii care ning pe noi...”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa și: „A încercat să mă omoare, mi-a pus cuțitul la gât”. Cine a vrut să-i facă rău Monicăi Tatoiu și a amenințat-o cu moartea

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire

Pe data de 25 martie 2024 sunt respectate cu sfințenie în multe locuri din țară și o serie de tradiții și obiceiuri, iar astăzi este momentul potrivit să le aducem în prim-plan. Una dintre ele spune că este de evitat orice dispută în această zi sfântă, deoarece se crede că acest lucru ar putea aduce necazuri pe tot parcursul anului.

În unele regiuni, precum Moldova, tradiția spune că persoana care se trezește prima în gospodărie ar trebui să împrăștie tămâie în toate colțurile casei, pentru a alunga spiritele rele.

Se mai spune că cei care consumă pește în această zi vor fi norocoși, deoarece vor naviga prin viață cu aceeași ușurință cu care înoată și peștele în apă.

De asemenea, există și o interdicție pentru pescari: nu este permis să arunce mămăligă în apă ca momeală, deoarece se crede că aceasta ar putea provoca moartea tuturor animalelor acvatice.

De remarcat mai este și faptul că vremea din ziua de 25 martie este considerată a fi un indicator pentru restul anului. Astfel, dacă în această zi plouă și este înnorat, se crede că aceleași condiții meteorologice vor persista și în lunile următoare. În schimb, dacă este soare, ne vom bucura de o vreme la fel de caldă și în continuare.

De asemenea, de Buna Vestire este și prima dezlegare la pește din Postul Paștelui.

Te-ar putea interesa și: Loredana Groza i-a organizat o surpriză Petrei Pintelei, tânăra nevăzătoare care a uimit toată România: „M-am îndrăgostit de spiritul ei și am vrut să o cunosc”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel