Rețetă de post. Tocăniță de ciuperci

Ciuperci, foto Unsplash/ autor: Sébastien Marchand
Descriere foto: Ciuperci, foto Unsplash/ autor: Sébastien Marchand

Această rețetă de tocăniță de ciuperci este gustoasă și usor de preparat. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie. 

Ingrediente: 

 

1 kg ciuperci 

4 căței de usturoi 

1 dovlecel 

2 linguri ulei de măsline 

1/2 linguriță nucșoară 

pătrunjel verde 

sare 

piper 

 

Mod de preparare:

 

Ciupercile trebuie curățate și spălate bine. Vor fi tăiate în sferturi, iar piciorușele se mărunțesc. 

Le punem într-o tigaie cu ulei încins și un praf de sare. Când încep să lase zeamă, adăugăm și dovlecelul pe care l-am dat pe răzătoare. 

Se pune un capac și se lasă 10-15 minute. 

După care se adăugă praful de nucșoară și usturoiul strivit și se mai lasă 2 minute. 

Se condimentează cu sare și piper. 

Înainte de servire, presărăm pătrunjelul tocat mărunt. 

 

Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 13 aug, 19:07 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play