Rețetă de post: Supă de praz

Data publicării:
Sursa foto: pexeles.com
Descriere foto: Sursa foto: pexeles.com

Supa de praz este un adevărat deliciu și este perfectă pentru zilele de post.

INGREDIENTE

 3-4 fire de praz 

2 morcovi 

1 păstârna

2-3 cartofi

1 rădăcină mică de ţelină

2-3 căţei de usturoi

1 ardei gras

200 g roşii decojite în suc de roşii

1-2 linguri ulei

pătrunjel şi ţelină verde

sare

piper

MOD DE PREPARARE: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstârnacul se taie în sferturi şi se fierb 30 minute într-o oală cu 3 l de apă şi un praf de sare.

 Se strecoară supa şi se pune din nou la foc. Zarzavatul fiert se lasă deoparte. Se adaugă prazul tăiat rondele, usturoiul tocat mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

 Se lasă să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie prazul şi cartofii, apoi se adaugă uleiul, ardeiul gras tăiat fideluţă, sucul de roşii şi roşiile tăiate mărunt. Se mai lasă să clocotească doar 10 minute, se potriveşte la gust cu sare şi piper. Pentru aromă, se adaugă pătrunjel şi ţelină verde tocate mărunt.

Se serveşte imediat, dar şi rece este foarte gustoasă.

 

Tofu cu legume sote. Rețeta de post a Adelinei Pestrițu

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline1 legătură ceapă verde350 g tofu în saramură-scurs1 ardei kapia sau ardei gras roșu1/2 conservă porumb boabe (fără zahăr)200 g baby morcovi1 legătură pătrunjel verde 1 limepudră curryghimbirciuperciusturoi

Mod de preparare:

Tăiem tofu în cuburi și îl punem într-un castron. 

Într-un bol amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu suc de lime, pudră de curry și ghimbir ras, omogenizăm bine și turnăm peste tofu.

Încingem uleiul rămas în tigaie și călim ciupercile. Adăugăm usturoiul pisat și ceapa tocată mărunt (doar partea verde și cea verde pal) și călim în jur de un minut. Adăugăm ardeiul tăiat și porumbul, mai călim 1-2 minute. 

Turnăm în tigaie tofu și sosul în care s-a marinat și continuăm să călim 3-4 minute. 

 

“Renunțati să cautați un zahăr "mai sănătos" decât altul. Zahărul e tot zahăr, indiferent de culoarea lui!”

Și medicul nutriționist Mihaela Bilic a ținut să facă câteva precizări despre consumul de zahăr care, după spusele ei, nu reprezintă decât niște calorii goale.

“Zahărul, indiferent de culoare, conține 4 calorii/gram și atât! Sunt așa-numitele calorii GOALE, adică energie pură, fără alți nutrienți (proteine, vitamine, minerale, acizi grași etc). În zahăr avem doar sucroză, un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoza și una de fructoză. Și nu uitati, până nu demult zahărul era considerat un produs de lux care se vindea scump și se cumpăra în punguțe mici, ca orice condiment de preț. Poate că n-ar fi rău să-i redam zahărului statutul de condiment, nu de aliment la masa noastră. Folosiți-l ca pe sare și veți beneficia doar de calitățile lui, chiar poate face viața un pic mai dulce", a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook

Luăm de pe foc, presărăm pătrunjel verde tocat și servim.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel